Intrarea lui Hristos în Ierusalim sau sărbătorirea oamenilor cu nume de flori?

Intrarea lui Hristos în Ierusalim sau sărbătorirea oamenilor cu nume de flori?

Este extraordinar cum poate să fie omul sau satana de inventiv, când e vorba de a învăța adevăruri divine dintr-un eveniment Scriptural. Presa din România și majoritatea românilor, vuiește că mâine e mare sărbătoare de „Florii”, anume sărbătorirea celor cu nume de flori.
Vă dați seama ce ar spune Mântuitorul cu privire la sărbătoarea aceasta falsă, dacă ar fi printre noi pe acest pământ? Adică omul a rămas din tot acest eveniment biblic cu nimica, cu o beție și-un chef zdravăn în cinstea unuia care are nume de floare!
Nu este oribil acest lucru, nu este orbire acest lucru, nu este blasfemie la adresa lui Dumnezeu acest lucru?
În Biblie eu am găsit niște adevăruri extraordinare privitoare la evenimentul acesta, anume:
1. Prin Intrarea în Ierusalim, Hristos se descoperă ca și Profetul
Cu ce ne ajută pe noi să știm că Isus este Profetul (Prorocul)? Ne ajută să-I luăm cuvintele în serios, să avem nădejde în promisiunile Lui, deoarece se vor împlini în totalitate. Deasemenea, faptul ca El este Profet necesită ascultare, deoarece cuvintele Lui sunt Cuvântul venit de la Dumnezeu și trebuie ca ceea ce spune El să fie pus în practica vieții.
2. Prin Intrarea în Ierusalim, Isus se descoperă ca și Împăratul promis
Ce implică pentru noi acest adevăr, că Isus este Împăratul? Implică ascultare, respect, închinare, supunere. Domnul Hristos este Împărat; deocamdată pe acest pământ Împărăția Lui este una spirituală. De aceea El vrea să domneasca peste inimile noastre. El a venit sa domnească și trebuie să stăpânească și-n inima ta. Recunoaște-i această domnie, dar nu numai de pe buze ca poporul ce L-a aclamat la intrarea în Ierusalim, ci prin supunerea și predarea ființei tale.
3. Prin Intrarea în Ierusalim, Isus se descoperă ca o Pilda de Caracter (un Model)
Ce înseamnă pentru noi că Isus este Modelul de urmat? Înseamnă să învățam de la El, să luăm ca pildă și să urmărim ca acel caracter al Său să se oglindească în viața noastră de fiecare zi.
4. Prin Intrarea în Ierusalim, Isus se descoperă ca și Mântuitorul (Salvatorul, Mesia)
Ce implică faptul că Isus este Mântuitorul? Faptul că Isus este Unicul care ne poate da mântuirea, implică să venim la El cu îndrăzneală, să ne recunoaștem ca și păcătoși și să-I cerem să ne salveze din starea de păcat, să ne dea o viață nouă, o viață care s-o trăim pentru Împărăția lui Dumnezeu, ascultând de voia lui Dumnezeu.
5. Prin Intrarea lui Isus în Ierusalim, Isus se descoperă ca Fiul lui Dumnezeu (Dumnezeu)
Cu ce ne ajută pe noi să știm că Isus este Dumnezeu? Ne ajută să-I luăm cuvintele în serios, să avem frică de El, deoarece El are toată puterea în Cer și pe pământ, să-I luam Cuvântul în serios, știind că El are putere să ne judece și să ne răsplătească cu dreptate.

Conștientizarea acestor adevăruri de la Intrarea Domnului în Ierusalim, de fapt îi pot salva pe oameni, îi pot conștientiza de starea de păcat și posibilitatea mântuirii prin Hristos Domnul.
Însă ce te faci că satana nu doarme, a înființat la acest eveniment să pună omul în centru, să pună egoismul nostru, pe cei care au nume de flori, ca să bem bine, să chefuim bine, că doar o viață avem.
Trăim vremuri în care venirea Domnului este atât de aproape, toate semnele ne arată acest lucru, de aceea să fim gata să ne întâlnim cu Domnul, care vine să-și ia Mireasa, adică pe cei Mântuiți, pe cei care fac parte din poporul curățit prin Sângele Lui (Mântuitor), pentru cei ce i-au acceptat Cuvântul Său (Profet), pentru cei care i-au dat închinarea (Împărat), pentru cei care se aseamănă cu El în caracter (Model de viață), pentru cei care L-au făcut pe El, Dumnezeul lor personal.

Simion Ioanăș

Reclame

2 gânduri despre „Intrarea lui Hristos în Ierusalim sau sărbătorirea oamenilor cu nume de flori?”

 1. Betia de alcol ,este rea, ca îi i-a omului judecata pamanteasca , dar beţia spirituala, este si mai rea, ca ii i-a omului judecata cereasca .
  Ierusalimul a fost cercetat de Dumnezeu în ziua in care a intrat Domnul Isus in el,dar acest oraş sfant nu a cunoscut ziua cercetari deoarece din punct de vedere spiritual era mort de beat.
  Betivi spirituali nu sunt dependenti de alcol, ci sunt dependenti de sângele martirilor
  Preoţi cei mai de seama si carturari sunt barmani si ospatari care au avut grija sa ţina Ierusalimul intr-o beţie continua, dar a venit ziua în care au baut şi ei din paharul maniei lui Dumnezeu , zii pentru care Domnul Isus a plans.
  Preoţi şi pastori ( carturari) cei mai de seama din ziua de azi, ţin creştinizmul intr-o beţie spirituala continua, de aceea daca Domnul Isus ar intra în lumea noastra crestina, ar primi acelas tratament cum la primit in Ierusalim in Saptamana Mare: saptamana în care poporul Domnului se bucura, in timp ce Domnul lor patimea. Ce lipsa de discernamant spiritual!
  Oameni de azi cauta soluţi la criza spirituala in care se adanceşte creştinatatea, şi solutile gasite sunt de regula trecerea de la bauturi puturoase la bauturi fine. Pentru o asemenea comunitate de oameni , nici cerul nu mai are soluţi, de aceea Domnul Isus plange pentru Ierusalim.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s