Medicament împotriva mândriei ”spirituale” sau împotriva trăirii în robia păcatului

Cred că aceste versete pot să fie un medicament pentru orice formă de mândrie ”spirituală”, să-i spunem așa, ori pentru o trăire sub robia păcatului.

Adică:

– Rămâi în echilibru în Hristos Domnul, văzându-ți lungul nasului, fără să aplici judecata lui Dumnezeu nimănui, știind că poți să te lauzi doar cu Neprihănirea Domnului primită de tine prin credință, ca un dar.

– Nu judeca cu judecata lui Dumnezeu pe nimeni, nu ție ți s-a dat această judecată, tu poți doar identifica problemele din viața cuiva și să dai soluții Scripturale, atât!

– Nu fii rău! Răutatea vine de la diavolul și aduce pedeapsa lui Dumnezeu, fugi de păcat deoarece te desparte de Dumnezeu.

– Teama de Dumnezeu este începutul Înțelepciunii, te va ține în Hristos și-n echilibru, astfel încât să prețuiești Neprihănirea lui Hristos Domnul și să n-o disconsideri până acolo încât să te lași stăpânit de păcat și de răutate

– Fii conștient că păcatul stă lipit de tine prin firea pământească, chiar dacă faci binele se datorează Domnului care ți-a pregătit dinainte faptele în care să umblii și intrarea ta în Cer și rămânerea în picioare, este doar prin Harul Domnului.

Simion Ioanăș

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s