Apropierea de Dumnezeu

Apropierea de Dumnezeu Psalmul 5:1-8
Evrei 12:18 Voi nu v-aţi apropiat de un munte care se putea atinge şi care era cuprins de foc, nici de negură, nici de întuneric, nici de furtună, 19 nici de sunetul de trâmbiţă, nici de glasul care vorbeaîn aşa fel că cei ce l-au auzit au cerut să nu li se mai vorbească, 20 (pentru că nu puteau suferi porunca aceasta: „Chiar un dobitoc, dacă se va atinge de munte, să fie ucis cu pietre sau străpuns cu săgeata”. 21 Şi priveliştea aceea era aşa de înfricoşătoare încât Moise a zis: „sunt îngrozit şi tremur!”) 22 Ci v-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor, 23 de Biserica celor întâi născuţi, care sunt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvârşiţi, 24 de Isus, Mijlocitorul legământului celui nou, şi de sângele stropirii, care vorbeşte mai bine decât sângele lui Abel. 25 Luaţi seama ca nu cumva să nu voiţi să ascultaţi pe Celce vă vorbeşte! Căci, dacă n-au scăpat cei ce n-au vrut să asculte pe Cel ce vorbea pe pământ, cu atât mai mult nu vom scăpa noi, dacă ne întoarcem de la Cel ce vorbeşte din ceruri, 26 al cărui glas a clătinat atunci pământul, şi care acum a făcut făgăduinţa aceasta: „Voi mai clătina încă o dată nu numai pământul, ci şi cerul.” 27 Cuvintele acestea „încă o dată” arată că schimbarea lucrurilor clătinate, adică a lucrurilor făcute, este făcută tocmai ca să rămână lucrurile care nu se clatină. 28 Fiindcă am primit, dar, o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică, 29 fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.
Sa privim la cateva din conditiile subliniate de David in acest Psalm ca sa ne putem apropia de Dumnezeu:

1. Sa am o relatie personala cu El (v 1-3)
a)El este Domnul vietii mele
Inseamna ca El are autoritate in viata mea
Matei 16:24 Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.
b) El este Imparatul meu
Inseamna sa recunosc dependenta mea de El
Luca 12:27-28 Uitati-va cu bagare de seama cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu tes; totusi va spun ca nici Solomon, in toata slava lui, n-a fost imbracat ca unul din ei. Daca astfel imbraca Dumnezeu iarba, care astazi este pe camp, iar maine va fi aruncata in cuptor, cu cat mai mult va va imbraca El pe voi, putin credinciosilor?
c) El este Dumnezeul meu
Inseamna sa recunosc in El Salvatorul sufletului meu
Faptele Apostolilor 4:12 In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.”
2. Sa iubesc sfintenia (v 4-6)
-Nu fac raul, nu traiesc in faradelege, nu mint, nu ucid, nu insel ectc
1 Petru 1:15-16 Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra. Caci este scris: „Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant”.
-Sa traiesc in sfintenie inseamna sa traiesc dupa principiile lui Dumnezeu, in curatie si pentru Imparatia lui Dumnezeu, facand voia Lui cu viata mea.
Vers 8 spune:”Doamne calauzeste-ma pe calea placuta Tie…” (Sa traiesti in sfintenie inseamna sa triesc calauzit de Duhul Sfant pe acest pamant, sa am Roada Lui in viata mea)
3. Sa fiu constient de indurarea lui Dumnezeu (v7)
Romani 6:1-2 Ce vom zice, dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul? Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?
-sa pretuiesc harul Sau
-sa pretuiesc frica de Domnul
-sa fiu constient ca nu sunt cu nimic mai bun decat oamenii din jur si nu am avut nici un merit ca Dumnezeu s-a indurat de mine

Reclame