Avand parte de binecuvantare

Avand parte de binecuvantarea lui Dumnezeu (Ieremia 17:7-14)
Cartea Ieremia este un strigat al profetului lacrimilor in legatura cu starea lui Iuda, a evreilor in general.Ieremia proclama judecata pe care Dumnezeu o aduce asupra poporului Sau si chemarea pe care i-o face de a se pocai de pacate. Avertismentul dat de Dumnezeu a fost foarte clar: Timpul de aşteptare pentru pocăinţa împărăţiei lui Iuda se apropie curînd de sfîrşit. Din cauza împietririi inimii lor, robia Babiloniană a devenit inevitabilă. Ieremia enumeră cauzele morale şi spirituale care atrag asupra naţiunii catastrofa care urmează.
Binecuvantarea lui Dumnezeu este o caracteristica dorita de orice copil al lui Dumnezeu, totusi aceasta binecuvantare nu-si exercita prezenta in viata noastra de foarte multe ori, aceasta datorita alegerilor gresite care le facem in viata. Binecuvantarea noastra este conditionata de trairea in legamantul facut de Dumnezeu cu noi, legamant parafat cu insusi Sangele Domnului.
Important este sa intelegem ca trebuie asigurat contextul in care Dumnezeu poate sa ne binecuvinteze.

 Haideti sa privim impreuna la cateva atitudini care trebuie sa ne caracterizeze pentru a avea parte de binecuvantarea lui Dumnezeu:

1. Trebuie  sa ne incredem in Dumnezeu in orice moment al vietii noastre
Vers 7 Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul!
Psalmii 28:7 Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima, si sunt ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima si-L laud prin cantarile mele.

2. Trebuie sa avem nadejdea in ceea ce Dumnezeu ne-a promis
Vers 7 Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul!
Psalmii 119:74 Cei ce se tem de Tine ma vad si se bucura, caci nadajduiesc in fagaduintele Tale.

3. Trebuie ca in orice moment al vietii noastre desfatarea noastra sa fie Domnul.
Vers 8 Caci el este ca un pom sadit langa ape care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei nu se teme si nu inceteaza sa aduca rod.
Asta inseamna ca noi suntem inradacinati in Domnul , inseamna ca in fiecare zi traim datorita Lui, il caultam si ne desfatam in racoarea Cuvantului Sau, aducem rod indiferent de circumstante, datorita prezentei Lui in noi, prin Duhul Sfant.

4. Trebuie ca faptele noastre sa fie vrednice de un copil al lui Dumnezeu
vers 10 Eu, Domnul, cercetez inima si incerc rinichii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui
Galateni 6:4-9 Fiecare sa-si cerceteze fapta lui, si atunci va avea cu ce sa se laude numai in ce-l priveste pe el, si nu cu privire la altii; caci fiecare isi va purta sarcina lui insusi. Cine primeste invatatura in Cuvant sa faca parte din toate bunurile lui si celui ce-l invata. Nu va inselati: „Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera. Cine seamana in firea lui pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul viata vesnica. Sa nu obosim in facerea binelui; caci, la vremea potrivita, vom secera, daca nu vom cadea de oboseala.

5.  Trebuie ca prioritatea noastra sa fie Imparatia lui Dumnezeu
Vers 11 Ca o potarniche care cloceste niste oua pe care nu le-a ouat ea, asa este cel ce agoniseste bogatii pe nedrept; trebuie sa le paraseasca in mijlocul zilelor sale, si la urma nu este decat un nebun.”
Cand iubirea de bani, averea ocupa cel mai important rol in viata noastra, atentionarea lui Dumnezeu este transanta, atentionandu-ne ca lucrurile materiale raman aici si la urma nebunia va iesi la iveala.

6. Trebuie ca Domnul sa fie izvor de vindecare in fiecare moment al vietii noastre
14 Vindeca-ma Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit; caci Tu esti slava mea!

Simion Ioanas

Reclame