Despre evrei

O scrisoare deschisa lumii

Draga lume, inteleg ca din cauza noastra, a celor din Israel, devii nelinistita, ba mai mult, foarte enervata, chiar revoltata. Intradevar se poate observa ca la fiecare cativa ani iti iesi din fire din cauza noastra. Astazi este „asuprirea brutala a palestinienilor”, ieri a fost Libanul, inainte de el bombardarea reactorului atomic din Bagdad, Razboiul Iom Kipur si expeditia militara din Sinai. Se pare ca evreii, care obtin o victorie si ca urmare raman in viata, te deranjeaza intr-un mod iesit din comun.
Desigur noi poporul evreu, te-am enervat cu mult inainte de infiintarea statului Israel. Am fost un motiv de poticnire pentru poporul german, care l-a votat pe Hitler, pentru poporul austriac, care a sarbatorit intrarea lui in Viena, si un tepus pentru o sumedenie de popoare: Polonia, Slovacia, Letonia, Ucraina, Rusia, Ungaria si Romania. Putem trasa o linie lunga inapoi in istoria enervarii acestei lumi. Cazacii lui Cmielnitki s-au suparat pe noi, masacrand intre anii 1648-1649 zeci de mii de evrei: i-am enervat si pe cruciati, care in drum spre eliberarea Tarii Sfinte s-au dezlantuit atat de mult impotriva evreilor, incat i-au macelarit pe multi.
Timp de secole am deranjat Biserica Romano-Catolica, care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a dovedi prin inchizitii apartenenta noastra la poporul evreu, si l-am enervat si pe dusmanul de moarte al Bisericii, Marthin Luther, care in chemarea sa adresata natiunii, a cerut arderea sinagogilor impreuna cu evreii, dand dovada astfel de un spirit crestin-ecumenic uimitor. Si fiindca ne-a deranjat si pe noi ca te-am enervat mereu, draga lume, am decis, sa te parasim intr-o anumita masura si sa infiintam propiul stat. Argumentul era ca tot te-am enervat, te-am incurcat, te-am deranjat, atat timp cat traiam intr-o legatura stransa cu tine, ca niste cetateni straini in diferitele tari din care esti compusa. Ce idee mai buna am fi gasit, decat sa te parasim si astfel sa dovedim dragostea noastra fata de tine – ca sa-ti cream o situatie in care si tu sa ne poti iubi? Si astfel am decis sa venim aici- in aceeasi patrie, din care am fost izgoniti cu 1900 de ani in urma de catre lumea romana, pe care in mod evident am enervat-o.
Din pacate, draga lume, se pare ca este greu sa te satisfacem. Dupa ce te-am parasit pe tine, pogromurile, inchizitiile, cruciadele si holocausturile tale, dupa ce am parasit lumea in general ca sa traim in statul nostru, iata am devenit din nou un prilej de poticnire pentru tine. Te superi pe noi din cauza asupririi palestinienilor. Esti tare deranjata de faptul ca nu cedam teritoriile din 1967, care in mod vadit reprezinta piedica in calea pacii din Orientul Apropiat. Moscova si Washingtonul sunt maniate. Arabii „radicali” sunt maniati si arabii moderati sunt maniati.
Draga lume, gandeste putin la reactia unui evreu din Israel. In 1920, 1921 si 1929 nu exista problema teritoriilor din 1967, care sa fi fost un obstacol in calea realizarii pacii dintre evrei si arabi. Pe atunci nu exista nici macar statul Israel, care putea sa deranjeze pe cineva. Totu-si aceeasi palestinieni asupriti au ucis multi evrei in Ierusalim, Iaffa , Safed si Hebron.
In 1929 au fost ucisi 67 de evrei in Hebron. Draga lume, de ce au masacrat arabii -palestinieni- in 1929 intr-o singura zi 67 de evrei? Putea sa fie oare din cauza maniei lor provocata de agresiunea israeliana din 1967? – Si de ce au fost macelariti intre 1936 -1939 barbati, femei si copii evrei? Oare din cauza ca arabii sau maniat pe 1967?…Si atunci cand tu, draga lume, ai inaintat in 1947 un plan de divizare in cadrul ONU care propunea formarea unui „stat palestinian” pe langa un Israel foarte mic, iar arabii strigau in cor „nu” declansand imediat un razboi si omorand 6000 de evrei – sa fi fost aceasta manie provocata tot de 1967? Si, in treacat, vreau sa te intreb, draga lume, de ce nu am auzit cu acele ocazii „protestul” tau?
Sarmanii palestinieni, care astazi omoara evreii cu explozive, bombe inciendare si pietre sunt parte integranta a aceluiasi popor, care – in timp ce detinea toate teritoriile, pe care astazi le cer inapoi, ca sa-si infiinteze un stat- a incercat sa alunge Israelul in apele marii. Aceleasi fete schimonosite, acelasi strigat: „itbach-al-yahud!” (Omorati evreii!) , pe care-l auzim si il vedem astazi, le-am vazut si le-am auzit deja atunci. Acelasi popor, acelasi vis-distrugeti Israelul.
Ceea ce nu le-a reusit ieri, devine obiectul visului lor in prezent; dar noi sa nu indraznim sa-i „asuprim”.
Draga lume, ai fost un spectator atat al Holocaustului, cat si al evenimentelor care au avut loc in 1948, cand sapte state au dezlantuit un razboi, pe care Liga Araba il compara cu „masacrele mongolilor”. Ai fost un spectator, cand in 1967 Nasser se angaja in fata multimii furioase din toate capitalele arabe, sa-i alunge pe toti evreii in mare. Iar maine ai fi din nou un spectator, cand Israelul ar fi amenintat cu distrugerea.
Si fiindca stim ca arabii palestinieni viseaza in fiecare zi la aceasta nimicire, vom face tot ceea ce ne sta in putinta ca sa supravietuim in tara noatra. Daca acest lucru te deranjeaza, draga lume, atunci gandeste-te la nenumaratele ocazii cand ne-ai deranjat tu pe noi. In orice caz, draga lume, daca te simti necajita din cauza noastra, iata un evreu din Israel, caruia nu-i pasa deloc ce gandesti tu despre noi.

Scuza noastra (a evreilor)

Sub acest titlu ironic s-a scris un articol cu urmatorul mesaj:

Dupa unul din ultimele atentate teroriste sinucigase din Ierusalim, secretarul de stat al Statelor Unite i-a fortat pe palestinieni sa condamne intr-un fel sau altul cele intamplate. Prim ministrul palestinian s-a plans apoi ca numai partii palestiniene i se cere mereu sa condamne terorismul.
Asa cum era de asteptat, condamnarea palestiniana a atentatului a continut printre altele remarci de genul : „Noi deplangem uciderea civililor de ambele parti”.
Poate ca palestinienii au dreptate. De aceea vreau sa pun lucrurile la punct si imi exprim regretul in numele poporului evreu pentru urmatoarele acte de violenta:
1. Atentatele sinucigase evreiesti, care au fost comise impotriva arabilor.
2. Autobuzele arabe care au fost aruncate in aer de catre evrei.
3. Pizzeriile, magazinele, discotecile si restaurantele arabe, care au fost distruse de teroristii evrei.
4. Avioanele care au fost deturnate de evrei, incepand cu anul 1903.
5. Sarbatorile de Ramadam care au devenit cadrul bombelor evreiesti.
6. Arabii care au fost linsati in orasele israeliene; sportivii arabi la jocurile olimpice, care au fost ucisi de catre evrei; ambasadele tarilor arabe care au fost aruncate in aer de catre evrei.
7. Moscheile, cimitirele si scolile religioase care au fost profanate sau inciendate de catre evrei in Africa de Nord, Franta, Belgia, Germania, Anglia sau vreo alta tara.
8. Distrugerea unor institutii militare si civile ale SUA din Kenia, Pakistan, Iran, Arabia Saudita si Yemen precum si uciderea puscasilor marini si a personalului diplomatic al SUA.
9. Manualele scolare evreiesti care afirma ca arabii au otravit fantanile, au folosit sangele crestinilor, au controlat lumea financiara si l-au ucis pe Isus; sau pe batranii din Mecca ce planuiesc o preluare a puterii mondiale.
10. Dar indeosebi imi este rusine pentru concetatenii mei care pe 11 septembrie 2001 au atacat World Trade Center, Pentagonul si aviatia civila, in timp ce ceilalti dansau in strada si sarbatoreau acest eveniment.
Fara cuvinte.

Despre antisemitism

Ca si crestini nascuti din nou stim ca in principiu este vorba despre ura teribila a diavolului indreptata impotriva poporului evreu, care este inradacinata in ura sa impotriva Celui mai mare Fiu al Israelului, Isus Cristos. Faptul ca Israelul este astazi din nou o natiune in tara parintilor sai este impotriva intereselor celui pe care Isus il numeste printul acestei lumi. Isus va reveni in Israel, adica pe teritoriul statului evreu, El isi va ridica Imparatia printre fratii Sai – Biblia spune lucrul acesta foarte clar. Diavolul stie ca acest moment va insemna sfarsitul lui, de aceea va interpride totul pentru ai nimici pe evrei, chinuindu-se sa-i „arunce in mare „.
Faptul ca se foloseste in acest scop de o Europa pagana, nu este deloc intamplator, deoarece Europa unita va avea un rol hotarator in viitoarea imparatie anticristica: Europenii vor porni impotriva Israelului sub conducerea diavolului personificat in Anticrist. Astfel, noua evolutie a antisemitismului din Europa intreaga este un fel de „repetitie generala” pentru viitoarea campanie care v-a fi dusa impotriva evreilor.
Ura si lupta lui Satan impotriva poporului evreu se intind ca un fir rosu nu doar in intreaga Biblie, ci si in ultimii 2000 de ani.
Ca exemple putem aminti:
Egiptenii care i-au urmarit pe evrei si s-au inecat in Marea rosie;
Balaam care a dat moabitilor sfatul sa indemne Israelul la curvie. Astfel Israelul s-ar fi amestecat cu celelalte natiuni si mai tarziu s-ar fi dizolvat in multimea popoarelor.
Haman Agaghitul care a vrut sa-i nimiceasca pe toti evreii intr-o singura zi. Imperiul roman care a vrut sa elimine Israelul si a dat Ierusalimului un alt nume. Acelasi Imperiu Roman va mai incerca inca odata in viitorul apropiat sa nimiceasca Israelul (prezentat ca o femeie) ni se relateaza in Apocalipsa 12 (comparati si cu Apocalipsa 16:13-16). Deja in Vechiul Testament, in Zaharia capitolul 12 si 14, citim despre lucrul acesta. Domnul sa fie laudat, El va interveni in favoarea poporului Sau!
Exemplele extrabiblice despre ura seculara impotriva Israelului sunt Inchizitia Catolica, persecutarea evreilor in Evul Mediu si nu in ultimul rand Adolf Hitler, care a avut acelasi gand ca si Haman. Insa nimeni n-a reusit sa nimiceasca Israelul, fiindca mana lui Dumnezeu este intinsa peste poporul Sau din pricina legamantului incheiat cu Avraam.
Noi crestinii, Noului legamant, avem sarcina sfanta de-a ne ruga pentru poporul evreu in aceste vremuri tot mai intunecate, dar si de a apara Israelul, de-a nu tacea. Nu stim pana cand vom putea face acest lucru, sau cat timp vom mai fi pe acest pamant. Sa nu uitam niciodata cuvintele lui Isus: „Ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut” (Matei 25:40)
ISRAELUL NU VA DISPAREA NICIODATA, PENTRU CA INSUSI DUMNEZEU SUSTINE ACEST POPOR!

Conflictul arabo-israelian

Cateva date uitate

Folosirea termenului „palestinian” este un afront adus istoriei. Pentru a se prezenta ca „autohtoni”, colonistii arabi au preluat numele tribului antic al filistenilor (in ebraica „invadatorii”) care au trait in acesta regiune si au disparut de pe scena istoriei cu mai bine de 2500 de ani in urma. Intre tribul filistenilor si arabii zilelor noastre nu exista nici o legatura. Pentru a da frau liber actiunilor lor de vandalism si pentru a ascunde in acelasi timp rusinea legata de infrangerile suferite in aceasta regiune rebela, romanii au schimbat numele Iudeii si Samariei in „Palestina”.

Majoritatea arabilor s-au stabilit in Palestina, doar dupa ce evreii au relansat agricultura si industria, deci doar cu aproximativ 100 de ani in urma.
Si acum alte cateva date uitate:

1. Israelul a devenit natiune in anul 1312 i.Cr, cu aproximativ 2000 de ani inainte de aparitia islamului.
2. Incepand din anul 1272 i.Cr., evreii au stapanit tara timp de 1000 de ani si au fost prezenti permanent in tara in ultimii 3300 de ani.
3. Singura dominatie araba dupa cucerirea tarii (635 d.Cr), a durat exact 22 de ani.
4. Imparatul David a declarat Ierusalimul capitala ragatului Sau. Mahomed nu a vizitat niciodata Ierusalimul.
5. Ierusalimul este capitala evreilor de aproximativ 3000 de ani. El nu a fost considerat niciodata capitala vreunui regat arab sau musulman. Dupa ce iordanieniii au cucerit orasul, nu s-au gandit sa faca din Ierusalim capitala regatului lor. Nici un conducator arab nu a vizitat pe atunci acest oras.
6. Ierusalimul este mentionat de vreo 700 de ori in Biblie. In Coran nu apare niciunde cuvantul Ierusalim.
7. Oriunde s-ar afla- cand se roaga evreii isi indreapta privirile spre Ierusalim. In timpul rugaciunilor, musulmanii isi indreata privirea spre Mecca si se intorc astfel cu spatele la Ierusalim.
8. Conform unui articol aparut in „New York Tribune” in anul 1854, evreii reprezentau doua treimi din populatia orasului sfant.
9. In anul 1867 Mark Twain a calatorit prin Palestina si a descris astfel tara: „o tara prapadita, al carui pamant ar fi de fapt roditor, dar din pacate cresc doar buruieni. Domneste linistea si un orizont trist. N-am intalnit nici un suflet.”
10. Imperiul Otoman a organizat un recensamant in anul 1882; in urma rezultatelor obtinute in Israel locuiau 141.000 de oameni-evrei, crestini si musulmani.
11. In anul 1906, Karl Baedeker a publicat „Ghidul pentru Palestina si Siria”. In acesta el apreciaza populatia orasului Ierusalim la 60.000 de persoane din care 7000 erau musulmani, 13000 crestini si 40000 evrei.
12. La venirea lor in tara, evreii sionisti au secat terenurile mocirloase si au facut desertul sa infloreasca. Imediat dupa ei au venit arabii, care au cautat de lucru si care au tras foloase de pe urma muncii altora, dorind totodata libertate si suveranitate. In acea perioada au venit multi arabi in tara.
13. In anul 1922, in timpul mandatului britanic, englezii au separat Transiordania, de teritoriul mandatat dupa cum au crezut ei de cuviinta. Evreii nu au mai putut sa se stabileasca pe 77% din teritoriu, in timp ce britanicii au permis arabilor o stabilire neingradita.
14. Cu putin timp inainte de declansarea Celui de-al II-lea Razboi Mondial, Mojili Amin , un membru al „Arab Defense Committee for Palestine” si-a facut publica convingerea: „Toti arabii sa parasesca Palestina si sa se stabileasca in tarile arabe vecine. In schimb, evreii trebuie sa parasesca toate tarile arabe si sa se mute in Palestina pentru a se stabili acolo.”
15. Stiati ca Arabia Saudita a fost infiintata doar in anul 1913? Stiati ca pana in anul 1920 nu a existat vreun stat cu numele Liban? Ca Irakul a aparut ca natiune doar in anul 1932, iar Siria de-abia in anul 1941? Granitele Iordaniei au fost stabilite in anul 1946, iar cele ale Kuweitului numai in anul 1961. Acele natiuni arabe care prin sentimente si actiuni instigatoare acuza evreii ca sunt straini, ar trebui in principiu sa-si refuze propriul drept la existenta. Pana nu demult nici nu au figurat ca state suverane, ci s-au aflat sub controlul otoman. Peste 80% din teritoriul mandatului britanic originar a fost promis arabilor, fara sa se fi provocat insa o migratie a populatiei, asa cum ar fi fost de asteptat.
16. In anul 1947 teritoriul promis evreilor a fost doar de 18% din teritoriul mandatului britanic initial, cota parte acceptata cu „multa multumire” de evrei. Arabii au respins planul de divizare si imediat dupa aceasta sapte natiuni arabe au declarat razboi Israelului.
17. In anul 1948 populatia araba a Palestinei a fost incurajata de proprii purtatori de cuvant sa parasesca tara. Ei le-au promis acestora ca vor recuceri mai tarziu teritoriul de la evrei. Majoritatea arabilor au fugit fiindca se temeau ca vor fi ucisi de fratii lor, fiind considerati tradatori.
18. Tarile arabe au alungat cetatenii evrei prin masuri brutale, persecutandu-i si maltratandu-i; de asemenea au avut loc si pogromuri.
19. Aproximativ 470.000 de arabi au parasit Israelul in anul 1948. Dupa ce ONU le-a oferit ajutor, numarul acestora a crescut peste noapte in mod misterios.
20. Intre anii 1948 si 1967 natiunile arabe nu au intreprins nimic pentru intemeierea unui stat palestinian. Mai mult sub dominatia iordaniana au fost profanate si distruse locurile sfinte si cele de rugaciune ale evreilor.  Sub autoritate israeleana insa au fost restaurate insa toate locurile sfinte musulmane si crestine, acestea devenind accesibile pentru oameni de orice credinta.
21. Doar dupa anul 1967 au inceput arabii din tara sa fie identificati ca popor palestinian, adica doar dupa ce Israelul a cucerit Iudeea, Samaria si Gaza.
22. In urma Celui de-al II-lea Razboi Mondial au existat peste 100 milioane de refugiati. Refugiatii arabo-palestinieni au fost singurii care nu au fost primiti de proprii frati si nu au fost integrati in tarile arabe. In schimb statul Israel a permis iudeilor din toata lumea sa se stabileasca in tara.
23. Refugiatii arabi nu au fost primiti nici macar de bogatele tari producatoare de titei, care detin 99,9% din Orientul Apropiat. Tarile arabe ii pastreaza ca asul din maneca in jocul de pocher al puterii si ii folosesc doar pentru a atata ura impotriva evreilor si impotriva democratiei occidentale.
24. Exista un singur stat evreu si nu mai putin de 57 de state musulmane, dintre care 22 sunt arabe.
25. Constitutia OEP indeamna si in prezent la nimicirea statului Israel.
26. Pan-Arabismul sau viziunea unui califat arab in intreaga regiune militeaza ca toate teritoriile ce apartin arabilor sa ajunga inapoi la acestia.

Chiar daca aceste puncte sunt edificatoare cand este vorba de argumente in favoarea Israelului, s-a omis totusi aspectul cel mai important: Dumnezeu Insusi a promis si a dat tara Israelului. Ce om ar putea in cele din urma sa se impotriveasca vointei Sale? Invocarea permanenta a dreptului international nu ne ajuta la nimic -vointa si cuvintele lui Dumnezeu sunt singurii factori decisivi. Chiar daca cei mai multi oameni nu vor sa accepte acest lucru (si cu atat mai putin musulmanii), totusi va veni ziua in care lumea intreaga va fi fortata sa-l recunoasca. Aceasta se va intampla cand Isus va reveni pe norii cerului si orice ochi il va vedea. Atunci fiecare genunchi se va apleca inaintea Lui (Fil. 2:9-11) si orice om va recunoaste ca Dumnezeu este singurul care are dreptate si ca toti oamenii se scalda in minciuna. (Ps 116:11). Acea zi este aproape!

Reclame