Isus profetit

Isus profetit

ISAIA 53:1-12

„ISAIA 53:1 Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?
ISAIA 53:2 El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un Lastar care iese dintr’un pamint uscat. N’avea nici frumuseta, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n’avea nimic care sa ne placa.
ISAIA 53:3 Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obicinuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceai fata dela El, si noi nu L-am bagat in seama.
ISAIA 53:4 Totus, El suferintele noastre le -a purtat, si durerile noastre le -a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.
ISAIA 53:5 Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui sintem tamaduiti.
ISAIA 53:6 Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.
ISAIA 53:7 Cind a fost chinuit si asuprit, n’a deschis gura deloc, ca un miel pe care -l duci la macelarie, si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n’a deschis gura.
ISAIA 53:8 El a fost luat prin apasare si judecata; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamintul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?
ISAIA 53:9 Groapa Lui a fost pusa intre cei rai, si mormintul Lui la un loc cu cel bogat, macar ca nu savirsise nicio nelegiuire si nu se gasise niciun viclesug in gura Lui.
ISAIA 53:10 Domnul a gasit cu cale sa -L zdrobeasca prin suferinta… Dar, dupace Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o saminta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in minile Lui.
ISAIA 53:11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui si se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr’o stare dupa voia lui Dumnezeu, si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
ISAIA 53:12 De aceea Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va imparti prada cu cei puternici, pentruca S’a dat pe Sine insus la moarte, si a fost pus in numarul celor faradelege, pentruca a purtat pacatele multora si S’a rugat pentru cei vinovati. ”

Isaia este un profet din Vechiul Testament care a scris aceste prorocii cam cu 700 de ani inainte de Cristos.
Sa vedem cateva adevaruri care ne sunt prezentate despre Robul Domnului -Mesia:

1.N-avea nici frumusete nici stralucire ca sa ne atraga privirile.
Isus la cruce la Golgota arata asa cum iL vede Isaia aici.
2.Dispretuit si parasit de oameni.
La judecata si cruce toti l-au parasit. Oamenii l-au dispretuit atunci si acum sunt milioane care il dispretuiesc si resping.
3.Suferintele noastre le-a purtat.
El ,Fiul lui Dumnezeu a venit sa ne poarte suferintele ,sa se atinga de bolile noastre ,sa ne ajute in greutati.
4.El era strapuns pentru faradelegile noastre.
El,Isus Cristos a fost rastignit pentru noi pacatosii.Pacatul nostru este rezolvat la Golgota .Noi nu trebuie decat sa acceptam aceasta jertfa desi pentru multi este atat de greu,mai bine mor cu pacatele asupra lor.
5.Noi rataceam cu totii.
Nici unul pe pamant nu este fara pacat .Noi toti ne nastem in pacat .
6.Isus este mielul de jertfa.
Mielul lui Dumnezeu adica Isus a murit sa rezolve problema pacatului nostru .El n-a deschis gura deloc ca un miel care-l duci la macelarie spune Isaia.
7, Dupa ce isi v-a da viata ca jertfa v-a vedea o samanta de urmasi.
Acest minunat Rob al lui Dumnezeu nu v-a sta mort ci v-a invia si v-a vedea o samanta de urmasi.Cei ce vor crede in El si-n jertfa Lui.

Este minunat cum Isaia prin Duhul Sfant vede toate aceste realitati care se vor implini in Isus Cristos peste circa 700 de ani. Nu-i minunat?
Ce dovada mai clara poate fi pentru atei ca Dumnezeu este viu.Si aceasta este doar una din sutele de marturii ale Scripturii.
Te rog suflete crede in Cristos si nu dispera in problemele tale,Isus este viu ,. Si sa stim toti care credem in acest Cristos ,El a zis : „ve-ti fi urati de toti oamenii din pricina Numelui Meu”
Si azi oamenii sa nu auda de acest Isus .De ce? Fiindca este Cel care pretinde predare totala in Mana lui si aceasta doare.Aceasta inseamna sa te lasi de mandrie ,rautate,eul tau,sa te lepezi de sine,sa lasi pacatul si sa-ti iei crucea (adica batjocurile care le primesti ca esti a-L lui Isus) in fiecare zi si sa-L urmezi pe El.
Este minunat sa stii ca esti copilul Robului lui Dumnezeu,a Imparatului Imparatilor iar intr-o zi vei mosteni UNIVERSUL .

SIMION IOANAS

Anunțuri