Pilde

Pilde

Umblați după lucrurile de sus
Cine crede în Mine chiar dacă ar fi murit,va trăi
Nu îngădui niciodată științei să-ți tulbure credința
Căzut la testul evoluției
Ura împotriva Bibliei
E departe iadul?
Neputința salvării
Cum să te simți nefericit în 21 de pași
Ce vârstă are pământul?
De ce?
Schimbare uimitoare
Cum vom scăpa noi,dacă stăm nepasători de o mântuire așa de mare?
A ales viața
Copilul salvat
Cristos schimbă viața
Amânarea nu e rațională
Diferența în alegere
Casa de argint
Curată sau murdară
Ateu convertit
Veniți la Mine
Povara insuportabilă
Cei șase murdari

Umblati dupa lucrurile de sus (Coloseni 3:1)

Un crestin grava pe frontispiciul casei urmatoarele: „Va trebui s-o parasesc”.
E bine sa ne amintim ca intr-o zi va trebui sa ne parasim afacerile, biblioteca, pe cei dragi, trupul.
Un cersetor batu la poarta unui om bogat si-i ceru gazduirea peste noapte.
Bogatul incepu sa se rasteasca: „DAR CE-I ASTA HAN? STAI AFARA!” Cersetorul il lua cu binisorul. „Iertati-ma domnule, va rog. Voi cauta adapost in alta parte. N-am sa va mai necajesc. Tare as vrea insa sa stiu cine a zidit casa acesta minunata.”
Acum ca nu mai trebuie sa se osteneasca cu gazduirea cersetorului, bogatasul se mai muie si schimba si el tonul. „De, taica-meu.”
” Ce mester bun. Mai traieste?”
„O, nu, a murit. Eu sunt mostenitorul.”
” Si cine o sa mosteneasca la moartea dumneavoastra? Aveti copii?”
„Am. I-o las lui fiu meu mai mare. Tocmai sa-nsurat. Dupa ce mor se muta el aici.”
Cersetorul paru multumit. Inainte dea pleca adauga: ” De, ziceam eu bine ca asta-i han. Numai ca n-am mai pomenit hangiu sa se supere cand cineva trage la el pentru o noapte.”
Toate casele noastre sunt un fel de hanuri. Habar nu am cine a stat inainte de mine in casa in care scriu aceste randuri. Si nu stiu cine va sta maine aici. Va trebui s-o parasesc!
Isus ne-a invitat la o resedinta vesnica, paradisul Sau.
Desprinde-ti mintea si dorintele de ceea ce este trecator. Oricum, intr-o zi va trebui sa parasesti totul.

Cine crede in Mine chiar daca ar fi murit, va trai(Ioan 11:25)

Marele industrias german Krupp a fost fabricantul de arme care a furnizat multor tari mijloacele de ucidere a milioane de oameni. El insa era terorizat de groaza mortii. Biografii sai povestesc ca el interzisese pomenirea la el in casa a cuvintelor legate de evenimentul mortii. Cand o ruda muri chiar in casa lui, el fugi de-acasa. Mustrat de sotie pentru faptul acesta, Krupp divorta de ea.
Cand se imbolnavi pentru ultima oara, el oferi un milion de marci medicului sau, in schimbul prelungirii vietii cu zece ani. A fost in zadar.
Cat de deosebita este atitudinea celui credincios lui Dumnezeu.
Imi amintesc de fetita ingrijitorului unui cimitir. Intrebata fiind daca-i este frica sa treaca prin cimitir noaptea, ea raspunse : „o, nu, caci la capatul lui este chiar casa mea.” Noi stim ca la capatul drumului care trece prin moarte este casa noastra.
Simpatizam cu toti cei care lupta pentru o societate mai buna, in care oamenii sa fie mai bogati, mai liberi si mai fericiti. Dar, presupunand ca acest ideal ar fi atins, cine ar mai dori sa moara si sa paraseasca o asemenea viata fericita? Oamenii fericiti mor mult mai greu decat saracii. Fericitii locuitori ai viitoarei Utopii vor trebui sa moara si ei.
Orice partid care nu da tinerete fara batranete si viata fara de moarte inseala. O viata bogata care sfarseste in moarte, este ca un banchet oferit unor condamnati la moarte inainte de-a fi executati.
Isus a biruit moartea. A fost inviat din mormant. El da viata vesnica. El e nadejdea noastra.

Nu ingadui niciodata stiintei sa-ti tulbure credinta

In fizica exista asa numita lege a lui Charles.
Conform ei volumul unui gaz ideal, la presiune constanta este direct proportional cu temperatura absoluta. Deoarece pentru fiecare grad celsius de temperatura scazuta in conditii de presiune constanta, volumul gazului scade cu a 273-a parte, ar trebui ca la -273 de grade Celsiuc volumul sa fie egal cu 0. Dar aceasta nu se intampla. Si asta in primul rand pentru ca 0 absolut nu a fost atins, si apoi pentru ca se produce o schimbare de faza inainte de atingerea lui. Cu ajutorul baloanelor, s-a constatat ca curba presiune-temperatura scade in mod constant odata cu cresterea in inaltime,  pana la 40000 de picioare, cand termometrele se opresc la -67 grade Celsius.
Omul de stiinta a trebuit fie sa accepte ca la o altitudine mai mare de 40.000 de picioare se intampla un miracol, legea lui Charles este neglijata, fie sa recunoasca faptul ca o alta lege, inca necunoscuta, intervine atunci cand legea lui Charles isi inceteaza actiunea.
In primul caz el accepta ca se produce un miracol. Atunci miracolul invierii lui Isus este si El posibil. Daca omul de stiinta alege a doua alternativa, si anume ca unele fenomene trebuiesc puse pe seama unor legi inca necunoscute,  atunci unele legi inca necunoscute pot fi raspunzatoare si de minunile din Biblie.
Crede Biblia ! Nici o stiinta nu o poate contrazice.

Cazut la testul evolutiei

Repetatele esecuri ale diverselor experimente demonstreaza o data in plus (daca mai este cazul) absurditatea teoriei evolutiei. Tot mai putini oameni de stiinta, chiar si atei continua sa mai sustina aceasta teorie.
Profesor Ary Hoffmann de la Universitatea La Trobe din Australia a incercat un experiment cu un gen de musca numit Drosophila birchii care traieste in mediul tropical umed. El a dorit sa afle daca aceasta musca se poate adapta unei clime mai uscate. Rezultatul a fost negativ.
Hoffman a expus un grup de muste conditiilor unei atmosfere foarte uscate.  90% dintre ele au murit. Pe cele care au supravietuit le-a inmultit si le-a expus din nou acelorasi conditii, pana au murit din nou 90%. A repetat acest proces de mai mult de 30 de ori.
Conform teoriei evolutiei, mustele ar fi trebuit sa se adapteze climei uscate.
Dar evident acest lucru nu a putut fi posibil. Daca clima tropicala umeda in care traiesc aceste muste ar deveni intradevar mai uscata, ele ar muri cu siguranta. Hoffmann a avertizat ca,  o data cu fenomenul incalzirii atmosferei, acest lucru va duce nu doar la disparitia mustelor, ci si a altor specii de animale si plante.
Hoffmann relateaza amanuntit despre experimentul sau intr-un interviu realizat cu jurnalistul Terry Lane.
Nici acest experiment nu a reusit sa dovedeasca teoria evolutiei. Hoffmann si colaboratorii sai au constatat rapid esecul adaptarii acestui tip de muste. Experimentul ne arata ca macroevolutia nu este posibila nici macar atunci cand inainteaza cu pasi marunti, deoarece in momentul cand se ajunge la limita adaptabilitatii unei specii, procesul inceteaza.
Mai este oare necesar sa ne punem intrebarea de ce este nevoie de o alternativa la teoria evolutiei?

Ura impotriva Bibliei

In urma cu multi ani un om de afaceri a fost fascinat de un microscop foate puternic. Privind prin lentilele microscopului, cristale si petale de flori, omul a ramas uimit de frumusetea si de detaliile care se vedeau. El a decis sa-si cumpere si el un asemenea microscop care sa-l duca acasa. El se bucura de microscopul cumparat pana intr-o zi cand s-a uitat prin microscop la cina pe care se pregatea sa o manance. Spre marea sa dezamagire el a vazut o multime de mici creaturi care se plimbau prin cina sa. Deoarece era un om destul de atent cu alimentatia sa, el a inceput sa se intrebe ce poate face. Intr-un final a ajuns la concluzia ca singura solutie era sa distruga aparatul care ii aratase acel fapt dezgustator. Asa ca omul a luat aparatul si l-a spart in mii de bucati.
„Ce nebunie” veti spune. Dar multi oameni fac la fel cu Cuvantul lui Dumnezeu. Ei il urasc pentru ca le arata si le descopera natura pacatoasa.

E departe iadul?

Un tanar ce isi terminase studiile si era cam infumurat, intr-o duminica dimineata, se plimba cu calul sau, printr-un orasel. Inainte pe strada zari un om care, cu Biblia la subsuara, mergea la Biserica. Cand ajunse in dreptul lui, fara sa-l salute, ii zise : „Domnule, e departe iadul?”.  Credinciosul dandu-si seama cu cine are de-aface, nu i-a raspuns nici un cuvant. Jignit, in mandria lui, ca omul nu-i raspunde, a dat pinteni calului si a pornit in galop, cotind pe o alta strada. Cum si drumul crestinului spre biserica era pe-acolo, cand ajunse la acea strada, apuca pe ea. Nu prea departe vazu o multime de oameni adunati. Curios grabi pasul sa vada ce s-a intamplat. Mare ii fu uimirea zarind jos pe calaret, care era mort. Vecinii de acolo au spus ca el cum calarea in goana nebuna, calul i-a alunecat, iar el s-a prabusit cu capul de asfalt si a ramas mort acolo.
Iadul era la o departare de cinci minute. Tu stii cat de departe e iadul?

Neputinta salvarii

Doi constructori au cazut amandoi intr-o groapa. Unul dintre ei i-a zis celuilalt: „Salveaza-ma din acest loc. Te rog scoate-ma din acest noroi!” Celalalt i-a raspuns: ” Esti nebun ? Cum sa te ajut ? Nu vezi ca sunt in aceeasi groapa in care esti si tu?. Din moment ce amandoi se aflau in aceeasi groapa, nici unul nu-l putea ajuta pe celalalt. Apoi cei doi au auzit o voce care le spunea ca va arunca o franghie in groapa si ii indemna sa apuce acea franghie. Un al treilea muncitor, care nu cazuse in acea groapa, a avut posibilitatea sa-i ajute. El le-a adus ajutor de deasupra.
Cel mai bun dintre profeti nu ar fi putut sa ne salveze pe noi de pacate deoarece si el era un pacatos. El se afla in aceeasi groapa ca si noi. Dar Isus era Dumnezeu si era fara pacat. El a venit de sus pentru a ne scoate din pacatele in care eram. Ca si cei doi muncitori, cazuti in groapa, noi nu ne puteam salva singuri. Doar Isus Cristos ne poate salva!

Cum sa te simti nefericit in 21 de pasi
1. Foloseste „Eu” cat mai des posibil.
2. Fii intotdeauna sensibil in ce priveste lucrurile de mica importanta.
3. Fii gelos si invidios
4. Gandeste-te numai la tine si vorbeste numai despre tine
5. Lumea iti e datoare, asa ca incearca sa obtii cat mai mute lucruri gratis
6. Sa nu ai incredere in nimeni
7. Niciodata sa nu uiti critica
8. Asteapta-te intotdeauna sa fii apreciat
9. Fii supicios
10. Asculta cu lacomie la ce spun altii despre tine
11. Intotdeauna cauta defectele celorlalti
12. Evita-ti indatoririle daca poti
13. Fa cat mai putin posibil pentru ceilalti
14. Da intotdeauna vina pe altcineva daca ceva nu merge cum trebuie
15. Fii morocanos daca oamenii nu iti sunt recunoscatori pentru favorurile acordate
16. Insista pe respect si consideratie
17. Cere aprobare pentru toate detaliile care privesc parerile tale personale
18. Cauta intotdeauna sa te distrezi
19. Iubeste-te mai intai pe tine
20. Fii egoist
21. Fii partinitor, fii snob si asteapta-te ca toti sa fie prietenosi cu tine.

Ce varsta are pamantul?

Multi considera ca pamantul are o varsta de milioane sau chiar de miliarde de ani. In spatele acestei convingeri se afla, de regula, teoria evolutiei. In schimb, Biblia ne da alte indicii. In randurile care urmeaza vom prezenta cateva considerente logice care sper sa ne dea de gandit.
– Rata de crestere a populatiei globului este constanta: exista dovezi in acest sens. Daca facem un calcul pornind de la aceste date si de la cifra actuala de 6 miliarde de locuitori obtinem un rezultat de 4400 de ani. Exact atat ar fi fost necesar ca 8 supravietuitori ai potopului sa se fi putut inmulti intr-un numar atat de impresionant.
Daca oamenii ar fi populat planeta cu milioane de ani in urma, astazi am avea aproximativ 150.000 de locuitori pe metru patrat.
– Planetele pierd din caldura. Daca acestea ar fi aparut cu miliarde de ani in urma, astazi nu am mai avea temperatura din interior, temperatura care a fost calculata stintific.
– Planeta Saturn isi pierde inelele, care se departeaza tot mai mult de ea. Daca planeta ar avea o varsta de milioane de ani, inelele ar fi disparur deja demult.
– Pe luna se depune un strat de praf cosmic de aproximativ 3 cm la 10000 de ani. Astronautii au gasit acolo un strat de doar 1,5 cm, exact grosimea la care ne-am fi asteptat dupa aproximativ 6000 de ani. Apoi Luna se apropie incet, incet de pamant. Daca planeta ar avea o varsta de milioane de ani, ar fi trebuit sa fie foarte aproape de pamant, provocand fluxuri extreme, astfel incat orice vietate de pe planeta albastra s-ar fi inecat de doua ori pe zi.
– Campul magnetic al pamantului slabeste tot mai mult. Pe baza masuratorilor efectuate, astazi nu ar exista nimic pe suprafata globului daca pamantul ar avea varsta pe care au stabili-o evolutionistii.
– Rotirea pamantului descreste cu o rata de o miime de secunda pe zi. Cu un miliard de ani in urma, viteza de rotatie a planetei ar fi trebuit sa fie atat de mare,  incat forta centrifuga ar fi aruncat in spatiu scoarta terestra si apa.
– Titeiul din pamant este supus constant unei presiuni enorme, iar zacamintele sunt de natura poroasa. Daca pamantul ar fi aparut cu mai multe milioane de ani in urma, titeiul s-ar fi volatilizat de mult.
– Salinitatea marilor este azi de 3,8%. Conform ratei prezente de crestere se poate calcula ca prima cantitate de sare s-a format in apele marilor cu aproximativ 6000 de ani in urma, altfel proportia ar fi fost mult mai mare.
-Stalactitele din pesteri sunt considerate de sustinatorii teoriei evolutiei ca o dovada pentru varsta inaintata a pamantului. In privinta Cladirii Memoriale Lincoln se gasesc insa stalactite care au cresut la dimensiunea de peste un metru in mai putin de 100 de ani.
– Plantele cele mai vechi existente pe pamant sunt pinii si formatiunile de corali. Acestea au insa o varsta de doar aproximativ 4500 de ani. De ce nu exista alte plante mai batrane daca pamantul are milioane de ani vechime?.
– Biblia ne spune cu privire la crearea cerului si-a pamantului:
„GEN 2:4-5 Iata istoria cerurilor si a pamintului, cind au fost facute. In ziua cind a facut Domnul Dumnezeu un pamint si ceruri, nu era inca pe pamint nici un copacel de cimp si nici o iarba de pe cimp nu incoltea inca: fiindca Domnul Dumnezeu nu daduse inca ploaie pe pamint si nu era nici un om ca sa lucreze pamintul.”
Mai departe se arata ca cerurile si pamantul au fost creeate in sase zile:
EX 20:11 Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamintul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S’a odihnit: de aceea a binecuvintat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.
Carturarii evrei pornesc de la ipoteza ca lumea nu este mai veche de 6000 de ani. Talmudul arata ca lumea exista de 6000 de ani: 2000 de ani in stare pustie, 2000 de ani perioada Torei, iar ultimii 2000 de ani sunt numiti „zilele lui Mesia”.

De ce?
Un indian pieile rosii si un alb au fost adanc miscati de o predica. Indianul s-a pocait de pacatele sale si a primit mantuirea, prin credinta in Domnul Isus. El a plecat de la biserica plin de bucurie. Albul n-a fost gata sa se predea Domnului, in seara aceea. O vreme destul de indelungata, a petrecut-o in apasare si remuscari, din pricina pacatului. Dar in cele din urma a ingenunchiat si el si s-a predat Domnului. Odata a intrebat pe fratele indian :”De ce tu ai primit mantuirea indata, iar eu abia dupa atata timp?” Indianul a stat putin si apoi i-a raspuns: „Frate, iti spun printr-o pilda. Un print a venit cu niste costume de haine noi si ti-a oferit unul. Tu te-ai uitat la costumul tau, ti s-a parut ca e foarte frumos si n-ai fost gata sa-l primesti. Dar cand a venit la mine, eu care aveam decat niste zdrente, l-am primit imediat. Asa ca tu ai tinut la neprihanirea ta, iar eu am fost gata indata sa primesc neprihanirea lui Cristos.”

Schimbare uimitoare
Henry Milans, un alcoolic nenorocit. fara nadejde, fara putinta de a fi ajutat, zacea pe patul spitalului Belevue din New York. Un profesor cu grupa de studenti de la medicina statea in jurul patului sau si le dadea explicatii. El a zis: „Aici avem un caz tipic al unuia, inultimul stagiu de alcoolism acut. Medicina nu-l poate ajuta cu nimic. Curand va muri, asa cum a trait, un alcoolic cu totul nenorocit”.
La putin dupa aceasta, a fost scos din spital si intr-o noapte, cum nu avea unde dormi, s-a dus la azilul de noapte al Armatei Mantuirii. Acolo, la serviciul de inchinaciune de seara, Henry Milans s-a predat Domnului si schimbarea vietii sale a fost imediata si deplina. Ceea ce n-a putut face medicina, cu repetate dezalcoolizari, a facut Cristos Domnul. Sanatatea lui s-a refacut si dupa 19 ani de la convertire, Henry Milans a scris: „Din acel moment si pana in prezent, niciodata n-am mai fost ispitit sa iau alcool in gura mea, sa beau, ceea ce timp de 35 de ani a fost placerea vietii mele”.

Cum vom scapa noi, daca stam nepasatori de o mantuire asa de mare?
Biblia afirma ca „cine nu crede in Fiul lui Dumnezeu a si fost judecat” (Evanghelia dupa Ioan 3:18). Deci, daca tu nu crezi in mantuirea prin Jertfa lui Cristos Domnul, tu esti deja osandit la iad, la chinul vesnic. Singurul lucru ce-l poate face un condamnat este sa ceara gratierea. Intotdeauna gratierea se cere inainte de a se trece la executarea sentintei. Deci, acum, inainte de moarte, tu poti sa ceri si sa primesti iertarea. Dumnezeu a dat „o hotarare de iertare” (Romani 5:16) pentru toti cei ce-L primesc pe Cristos Domnul ca Mantuitor al lor. In 1892, Wilson si Porter au fost condamnati la spanzuratoare pentru furt. S-a facut cerere de gratiere si li s-a acordat gratierea . Wilson a primit eliberarea, iar Porter, care n-a vrut s-o primeasca, a fost spanzurat. Biblia zice: ” Cum vom scapa noi, daca stam nepasatori de o mantuire asa de mare?” (Evrei 2:3)
Dr. G. Campbell Morgan a zis : „Eu niciodata nu-mi pun capul pe perna fara sa ma gandesc ca poate in noaptea asta, inainte de a ma trezi, sa se fi revarsat zorile diminetii finale. Si niciodata nu-mi incep lucrul fara sa ma gandesc ca, in orice clipa, Domnul poate sa apara si sa puna capat lucrului meu”.

A ales viata
Henry Gooder, un negustor bogat din Londra, a fost mare necredincios. El a batjocorit calea Domnului, Biblia si pe toti credinciosii. Intr-o Duminica, nepoata lui l-a rugat insistent sa mearga cu ea la biserica. Numai ca sa-i faca ei placere, s-a induplecat si a insotit-o. Acolo textul a fost din Geneza capitolul 5 in intregime. Nepoata tot timpul a fost nemultumita ca din intreaga Biblie predicatorul a luat textul acesta care este doar o insirare de nume.
Pe drum spre casa, bunicul Goodear nu a spus nimic, iar nepoata si ea a tacut, caci i se parea ca tocmai acum cand reusise sa-l duca pe bunicul la Biserica, predicatorul a avut esec cu textul acela. Dar, Dumnezeu nu lucreaza dupa parerile noastre. Tocmai textul acela a fost o sageata divina care i-a strapuns inima. Pe drum, cadenta pasilor sai, bataile inimii sale, toate parca repetau intr-una : „apoi a murit, apoi a murit”.
Ajuns acasa Goodear s-a suit in camera sa si s-a asezat pe pat. Acolo tic-tacul ceasornicului la fel ii repeta cuvintele textului: „apoi a murit”. In imaginatia sa defilau apoi atatia altii pe care i-a cunoscut si „apoi au murit”. Nu predica, ci doar cuvintele acestea l-au facut sa aleaga calea Domnului, caci isi dadea seama ca in curand si el trebuia sa moara si sa se intalneasca cu Creatorul sau. El a ales viata vesnica in Cristos Domnul. Ce alegi tu?

Copilul salvat
Mark Adley de 7 ani din Hudersfill, Anglia, in vacanta a plecat cu parintii sai la Buffalo Springs, langa Nairobi, in Kenia, Africa.
Intr-o zi copilul a fost atacat de un crocodil care l-a rapit si a cautat sa dispara intre trestii. Mama, care a vazut aceasta, a alergat a ajuns crocodilul si a apucat copilul de umeri, la fel altii au alergat au apucat-o pe ea si au tras copilul cu crocodil cu tot la mal, caci crocodilul nu vroia sa-si lase prada din gura. Cand insa, a vazut pe tatal copilului ca vine cu un cutit mare, crocodilul a lasat prada si a fugit, iar copilul a scapat nevatamat. Cand Domnul Isus a vazut, ca noi am fost rapiti de diavol si dusi spre iad, El a fost gata sa parasesca cerul si a coborat la noi sa ne salveze.

Cristos schimba viata
La o judecata impotriva lui John Wesley si inca a catorva credinciosi crestini, sala era tixita cu popor. Judecatorul a intrebat pe cel care le-a intentat procesul ca de unde stie ca ei i-au convertit sotia. El a raspuns : „Domnule judecator, pana ce nu a mers printre ei , avea o limba ascutita ca o sabie.  Acum e tacuta ca un miel”.
-„Duceti-i de aici”- zise judecatorul- „lasati-i sa converteasca pe toate artagoasele din orasul nostru”.  Cristos Domnul schimba viata in mod vizibil. S-a petrecut asa ceva in viata ta?

Amanarea nu e rationala
Oricine sta si cugeta isi da seama ca amanarea mantuirii nu e ceva rational. Nici un om sanatos la cap, cazut in valuri, caruia i se arunca franghia de salvare, nu zice : „Maine”, caci acum el are nevoie urgenta de salvare.
Nici un condamnat la moarte, caruia i se acorda gratierea, nu zice: „Maine”,  ci o primeste indata.
Nici un om, care se afla intr-o casa cuprinsa de flacari, cand vin pompierii sa-l salveze, nu zice: „Eu vreau sa mai dorm o noapte aici „. Nici chiar cel slab de minte nu face o asa nebunie.
De ce pacatosul, care e intr-o stare mult mai grava, caci e pentru veci, mereu zice: „Nu azi, ci maine”?

Diferenta in alegere
La Noyon, Franta, s-au nascut intr-o familie doi frati: Jean si Carol. Jean, de tanar a fost studios, ganditor, foarte reverentios si i-a placuta sa studieze Biblia. El a ales sa-L slujeasca cu tot devotamentul pe Dumnezeu. La varsta de 27 de ani a scris una din cele mai renumite carti religioase: „Institutia crestina”. El a fost folosit de Dumnezeu la trezirea spirituala a unei parti din Europa. Numele lui Jean Calvin este cunoscut peste tot.
Al doilea a devenit un stricat si betiv, plaga societatii. Cum se poate explica diferenta atat de mare intre cei doi?
Nu prin ereditate, nu prin buna crestere, nu datorita situatiei materiale, ci diferenta mare a fost cauzata de alegerea care a facut-o fiecare.

Casa de argint
Intr-una din povestile lui Goethe se spune cum un pescar sarac avea un bordei din barne, dar intr-o zi ducand inauntru o lanterna magica, o lampa de argint, toata casa s-a facut de argint. Acum barnele erau de argint, usa era de argint, tavanul era de argint si chiar vatra devenise de argint. In viata in care e primit Cristos Domnul, toate se schimba. Chiar si corpul, acesta se preschimba intr-o zi in corp de slava, care va putea sa umble pe strazi de aur, fara sa mai sufere dureri, boli sau moarte.
FILIP 3:21 El va schimba trupul starii noastre smerite, si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile.

Curata sau murdara
Un sot trebuia sa mearga intr-o audienta. El avea in mana o camasa, pe care o imbracase si seara trecuta. Se uita la ea, apoi intreba pe sotie : „Draga, ce zici de camasa aceasta, e destul de curata, ca sa merg cu ea in audienta?” -„Ce crezi tu?”- zise sotia din bucatarie. „Nu prea e curata” zise el. „Daca nu e destul de curata, inseamna ca e murdara, ia alta care e curata” – zise ea. Acesta e bun exemplu de a judeca nu numai camasile, ci viata si faptele. Ceea ce nu e destul de curat, inseamna ca e murdar. Chiar si cele mai mici pacate sunt o murdarie pe suflet. Crezi tu ca e destul de curata viata ta nu pentru audienta, ci sa te prezinti in fata lui Dumnezeu? Sangele lui Isus Cristos are putere sa-ti curete viata ta, ca sa poti sa te prezinti inaintea lui Dumnezeu! Ce atitudine ai fata de Jertfa Domnului?

Ateu convertit

Ateul James Procter, barbat de seama al vremii sale, a crescut intr-o casa crestina, dar citind scrierile ateiste, care i se pareau cu idei moderne, a devenit un infocat ateu. Mai tarziu, a devenit un lider al unei organizatii ateiste . Dupa multi ani de ateism, el a scris: „In sufletul meu e noapte si inima mea e tare ca otelul”. La catva timp dupa acesta, s-a imbolnavit grav.
Dandu-si seama ca se apropie de groapa si cum nu avea nici o mangaiere, a trimis dupa un vestitor al Evangheliei. Acesta i-a indrumat privirea la Cristos cel rastignit ca singura speranta. Duhul lui Dumnezeu a lucrat la inima lui si el s-a intors la Dumnezeu. Atunci, a luat acelasi carnet si a notat doua strofe ce exprima viata noua in contrast cu cea veche:

El a murit, El traieste,
domneste si pledeaza,
in toate vorbele si faptele Sale
dragostea se-nvedereaza;
si tot de ce are nevoie
un sarman pacatos,
se gaseste din belsug
in Domnul Isus Cristos.

Desii unii vor rade,
altii ma vor blama,
eu vin rusinat la El
cu toata vina mea;
Eu vin la El,
caci de oricine mai presus
e Numele Sau sfant
Cristos Isus.

Omul a venit la El si a gasit iertarea si pacea sufletului. Tu ai facut aceasta?

Veniti la Mine

Un mahomedan, convertit la crestinism a cerut sa fie botezat. „De ce vrei sa fii crestin?”-l-a intrebat predicatorul T Bonford. El a raspuns „In Evanghelie este un verset care pentru mine a fost de ajuns sa ma faca crestin”.  „Care verset?”- intreba predicatorul. Omul a raspuns: „Versetul se gaseste in Evanghelia dupa Matei:
MAT 11:28-29 Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati dela Mine, caci Eu sint blind si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.”
„Eu am cunoscut coranul, dar acolo nu exista asa ceva si eu aveam nevoie de odihna pentru sufletul meu. Eu am crezut pe Cel ce a facut promisiunea acesta si El mi-a dat odihna. De aceea vreau sa-L urmez.”

Povara insuportabila

Renumitul predicator al Londrei, CH. Spurgeon, vorbind despre starea sa dinainte de mantuire, a zis: „Cand am fost atins de Duhul Domnului, sub convingerea de pacat, am avut un puternic simtamant al justitiei divine.
Pacatul, orice ar fi el pentru altii, pentru mine a devenit o povara insuportabila. Am constatat ca constiinta mea nu ar fi satisfacuta, daca as fi iertat pe degeaba, ar fi nedrept. Atunci mi-a venit in minte intrebarea: „Cum ar putea Dumnezeu sa fie drept si totusi sa ma indreptateasca pe mine un vinovat?” Doctrina ispasirii este pentru mintea mea cea mai sigura dovada despre inspiratia Sfintelor Scripturi. Cine ar putea sa se gandeasca ca un imparat drept sa moara pentru niste rebeli nedrepti?”

Cei sase murdari

Andrei Wyzenbeek a fost un infocat ateu. El lucra la un atelier cu alti tovarasi. Sase din ei erau foarte murdari la imbracaminte, murdari la vorbe si murdari in comportare. Din acesta cauza, au si fost porecliti de ceilalti: „cei sase murdari”. Dezmatul, betia, erau placerea lor. Dupa chefurile de duminica, niciodata lunea nu puteau fi la lucru. Dar, intr-o luni dimineata, doi din ei, imbracati curat, s-au prezentat la timp la locul lor de munca. Toti s-au mirat de ei. Vineri dimineata si ceilalti patru au venit la munca imbracati frumos. Atunci toti au tabarat pe ei si uimiti i-au intrebat ce s-a intamplat cu ei. Wyzenbeek era mai interesat. Ei au spus, ca au fost la serviciile de evanghelizare tinute de evanghelistul Billy Sunday, ca au ascultat Evanghelia, s-au pocait si L-au primit pe Cristos ca Mantuitor al lor, iar El le-a schimbat complet viata lor. Wyzenbeek i-a urmarit indeaproape, cateva zile la rand si a constatat ca nu numai hainele le erau schimbate, ci si vorbirea si comportarea lor. Aceasta l-a determinat si pe el sa mearga la acele evanghelizari. Era ultima seara.
Dar, in acea seara si Wyzenbeek a venit la Mantuitorul si dintr-un infocat ateu a devenit un bun credincios. Tu il cunosti pe acest Mantuitor, care e in stare sa schimbe si viata ta?

Publicitate