Dragi, frati ortodocsi!

Dragi, frati ortodocsi!

Pace fratii mei!
Tin sa va spun anumite lucruri din toata inima si cred ca nu va suparati.
Vreau sa va spun ca am vazut in voi oameni care au frica de Dumnezeu si m-a bucurat mult lucrul acesta . Sper ca Dumnezeu va va folosi in mod minunat pentru slava Lui.
Ce vreau sa va spun este ca eu cred ca si voi v-ati convins cata nevoie este de Dumnezeu intre oamenii acestei lumi. Cred ca v-ati convins fratii mei ca in Romania peste 50% din romani nu sunt decat crestini cu numele. De aceea trebuie sa le explice cineva Evanghelia .
Dupa ce m-am intors la Dumnezeu la 27 de ani , am inceput sa le spun tuturor in jur despre Dumnezeu ,despre ce mi-a facut in viata mea, despre faptul ca m-a facut o faptura noua. Am crezut ca aceste vesti ii va bucura. Stii care a fost reactia lor ,o grimasa mare. Te-ai pocait? Prietenii m-au intrebat :si nu mai vii la o bere? altii au spus :doar nu ai inebunit?
Vreau sa va spun insa ca din acel moment nu incetez sa spun oriunde ma duc de acest Isus care mi-a schimbat viata. Altii asculta ,altii nu ,dar eu stiu ca-L pot prezenta si altora pe acest minunat Isus.
Cred ca ati ajuns la convingerea ca a fi scris intr-un catastif al Bisericii nu ne ajuta la nimic . Noi fiecare personal trebuie sa-L intalnim pe Isus si sa-L prezentam si altora .
In tara noastra asa cum am zis peste 50% nu cred in viata dupa moarte, nu cred in Biblie, nu au o relatie noua cu Isus, nu au o viata schimbata. De ce ? Fiecare din noi avem cate putina vina!
Isus trebuie prezentat inaintea oamenilor ,Biblia trebuie sa ajunga predicata si traita in fiecare familie din Romania ,superstitiile si „traditiile” trebuie sa fie inlocuite cu Biblia care este Cuvantul lui Dumnezeu.
O mare vina in situatia din Romania o are si increstinarea fortata .Un copil mic degeaba il bagi in apa si-l botezi.El v-a creste mare si v-a fi viitorul om care nu crede in Dumnezeu,care nu crede in Scriptura.Bagatul in apa a copiilor mici nu-i schimba.Oamenii terebuie sa fie schimbati de Isus,de Scriptura si crezand in acestea sa se boteze. Botezul nu este decat marturia omului ca s-a „intalnit ” cu Isus si a fost nascut din nou din Dumnezeu. La nastere ,un copil mic nu poate sa creada in Dumnezeu si sa fie nascut din nou, sa aibe o viata noua.
Ma rog ca Dumnezeu sa ne apropie mai mult si diferentele de religie crestina ,doctrine sa nu fie un impediment in fratia noastra.Ma rog ca Dumnezeu sa va foloseasca in Biserica Ortodoxa in asa fel incat „sa o faca in clocot”. Asi dori ca si Ortodoxia din Romania sa se intoarca la Scriptura sa mai lase deoparte „datina si traditia”. Si din „datina si traditie” ai de invatat dar multe lucruri sunt rele acolo ,chiar demonice si trebuie date la o parte.
Cred ca acum ati inteles de ce „pocaitii” sau „Bisericile Evanghelice” pun atat de mult baza pe Scriptura. Scriptura schimba vietile.Cuvantul lui Dumnezeu are putere sa schimbe oamenii si noi toti ar trebui sa ne unim sa ducem Evanghelia oamenilor. Biserica Ortodoxa trebuie sa iasa la Evanghelizare, la misiune, sa duca Cuvantul in casele romanilor.
Pe unde am fost in Romania si la tara si la oras sa stiti ca am intalnit la tot pasul oameni care Duminica merg la Biserica si in cursul saptamanii injura si vorbesc ca paganii, birturile sunt ticsite de oameni, inca din generala si liceu copiii folosesc alcool, tigara ,sex . Asi vrea sa va spun ca tara noastra este declarata 90% crestini. Dar sunt ferm convins ca cu adevarat ,sub 30% poate cred in Isus si in Biblie si sunt nascuti din nou.
De aceea cei care sunt copiii ai lui Dumnezeu nu pot sa taca cand vad atata pacat si salnicie, atatia oameni bolnavi spirituali, si vorbesc despre Isus Cel care poate aduce vindecare.
Doresc ca Domnul sa va foloseasca in asa fel incat sa dati un impuls acestei Biserici Ortodoxe si sa predicati Evanghelia oamenilor. Vedeti fratii mei, in Scriptura Isus si ucenicii au predicat pocainta .Daca te uiti in Scripturi vei vedea ca cei care deveneau crestini se pocaiau prima data . Dupa ce Dumnezeu te scoate la fel ca pe Pavel, din „intuneric spiritual” , parca dupa aceea ai vrea sa spui tuturor despre salvarea de care ti-a facut parte Dumnezeu.
Tot asa si azi: Isus salveaza !
Oamenii in tara sau obisnuit ca sa mearga la preot sa se spovedeasca . Numai ca dupa ce ies afara zic :ah,putem din nou sa pacatuim si data viitoare vom veni iar la preot. Deci s-a format un ritual si pocainta este gresit inteleasa .Oamenii trebuie sa stie ca pocainta este o intoarcere la Cristos ,o schimbare a mintii ,un moment cand am spus gata ! ,pana azi ,am pacatuit ,dar acum vreau Doamne sa-mi schimbi viata sa am o viata noua in ascultare de tine.
Uitati ce le spune Dumnezeu evreilor in Ieremia cap 7:
„IEREMIA 7:3 ,,Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: ,Indreptati-va caile si faptele, si va voi lasa sa locuiti in locul acesta.
IEREMIA 7:4 Nu va hraniti cu nadejdi inselatoare, zicind: ,Acesta este Templul Domnului, Templul Domnului, Templul Domnului!`
IEREMIA 7:5 ,Caci numai daca va veti indrepta caile si faptele, daca veti infaptui dreptatea unii fata de altii,
IEREMIA 7:6 daca nu veti asupri pe strain, pe orfan si pe vaduva, daca nu veti varsa singe nevinovat in locul acesta, si daca nu veti merge dupa alti dumnezei, spre nenorocirea voastra,
IEREMIA 7:7 numai asa va voi lasa sa locuiti in locul acesta, in tara pe care am dat -o parintilor vostri, din vecinicie in vecinicie.
IEREMIA 7:8 Dar iata ca voi va hraniti cu nadejdi inselatoare, cari nu slujesc la nimic.
IEREMIA 7:9 Cum? Furati, ucideti, preacurviti, jurati strimb, aduceti tamiie lui Baal, mergeti dupa alti dumnezei pe cari nu -i cunoasteti!…
IEREMIA 7:10 Si apoi veniti sa va infatisati inaintea Mea, in Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu si ziceti: ,Sintem izbaviti!`… ca iaras sa faceti toate aceste uriciuni!
IEREMIA 7:11 ,Este Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu, o pestera de tilhari inaintea voastra?` ,Eu insumi vad lucrul acesta, zice Domnul!„

Deci oamenii acestia ajunsesera sa faca doar niste ritualuri si traiau cum vroiau ei. Si Dumnezeu trebuie sa le spuna adevarul:”IEREMIA 7:10 Si apoi veniti sa va infatisati inaintea Mea, in Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu si ziceti: ,Sintem izbaviti!`… ca iaras sa faceti toate aceste uriciuni! ”
Cam asa se intampla si azi in Biserica Ortodoxa,unii cred ca pot face ce vreau si vin la preot spun pacatele si zic: suntem izbaviti! Cred ca vati convins in ce situatie dezastroasa se afla lumea aceasta care „zace in cel rau” si cata nevoie este de noi cei care-L cunoastem pe Mesia sa le dam oamenilor Adevarul.
Haideti ca Mesia sa ne uneasca pe toti crestinii si de la acest Numitor comun sa Evanghelizam lumea aceasta.

Cu dragoste frateasca Simion Ioanas.

Anunțuri