Și eu sunt un creștin „Nigerian”!

 

 

Și eu sunt un creștin „Nigerian”! ( Je suis chrétien nigériane! )

Nu cu așa mult timp în urmã, gruparea islamistã Boko Haram a ucis 2000 de creștini în Nigeria.

N-am vãzut pe nici un lider al lumii spunând „și eu sunt un creștin Nigerian” și cred cã e de înțeles de ce. Liderii lumii în general se sprijinã pe principii umaniste, egoiste, materialiste, în care sunt pãrtinitori și-și apãrã propriile interese și interesele partidelor care-i promoveazã.

Totuși e de neînțeles tãcerea multor creștini care s-au declarat drept Charlie Hebdo recent, însã niciodatã nu i-am vãzut declarându-se creștini nigerieni.

De ce oare?

Pãi deoarece creștinii noștri de azi au devenit crislamiști, adicã pentru ei Allah e același cu Dumnezeul Bibliei, asta deși Allah care a inspirat Coranul neagã cã Isus ar fi Dumnezeu și neagã cã Isus ar fi singura Cale de mântuire a omului. Pentru crislamiști nu mai e importantã Biblia și Adevãrul, importante sunt alianțele lor cu musulmanii și lepãdarea lor de Hristos.

Creștinii noștri de azi, nu sunt „creștini nigerieni”, deoarece cred în teologia prosperitãții, o învãțaturã ereticã în care dacã ești sãrac nu ești în regulã cu Dumnezeu și nu poți fi creștin și sãrac, asta deoarece dacã ești „creștin” trebuie sã fi bogat, prosper și sã “plesnești” de sãnatate.

Creștinii noștri de azi nu sunt „creștini nigerieni”, deoarece sunt emergenți și au în vizor strategia împrumutatã din lume, strategia în care importanța mare o are materialismul și banii doldora în buzunare, sã strângã milioane de creduli, care sã le umple lor buzunarele.

Creștinii nostri de azi nu sunt „creștini nigerieni” deoarece le este fricã, și-au clãdit raiul pe pãmânt, sunt așa de îndrãgostiți de bogãþia și confortul acestei lumi, de amãrâții de treizeci de arginți, așa de îndrãgostiți încât tac chitic. Sã-și deschidã gura le-ar putea aduce moartea, atunci raiul care și l-au clãdit aici, cu arginții din mâinile lor, s-ar pierde pentru totdeauna.

Creștinii noștri de azi nu sunt „creștinii nigerieni” deoarece și-au pus lideri dupã inima lor, au proprietãți, pãduri, terenuri, bani, avioane, coroane și sceptre, atât de la papa catolic, pânã la patriarhii ortodocși și marii evangheliști și pastorii putrezi de bogați neoprotestanți. Au astfel de lideri creștinii de azi, pentru ai „îmbãta cu apã rece”, astfel încât sã-și trãiascã viața pe aici în tihnã și siguranțã.

Eu sunt un creștin „Nigerian”, îmi pare rãu cã am fost laș pânã acum și-mi cer iertare Mântuitorului meu Isus Hristos. Îmi cer iertare deoarece am fost furat și eu de val, sã tac, sã nu zic nimic, sã-mi fie bine, sã nu deranjez pe nimeni, sã-mi trãiesc confortul în tihnã. Azi mã dezic de creștinismul de carton și sunt și eu un creștin „Nigerian”, vreau sã fiu și eu un creștin integru și viața mea sã fie legatã de Hristos și Împãrãția lui pânã la moarte, fiindcã Raiul e la Domnul și nu pe acest pãmânt.

Azi mã dezic de învãțãtorii „creștini de carton” ai zilelor noastre, de papa de la Roma, de patriarhi ortodocși, de pastori neoprotestanți cu buzunare pline și teologii false.

Azi sunt un creștin „Nigerian” și asa vreau sã rãmân pânã la capãtul zilelor mele, un creștin legat de Hristos pânã la moarte, un creștin integru și care sã-mi trãiesc viața cu demnitate, un creștin care sã fiu o luminã și totodatã sã fiu glasul Cuvântului lui Dumnezeu pe acest pãmânt prin viața mea trãitã în conformitate cu Sfânta Scripturã.

Simion Ioanãș