Persecuție cruntă a creștinilor

Persecutie crunta a crestinilor

In zilele noastre exista milioane de cestini persecutati. Noi, credinciosii din tarile libere suntem chemati sa-i sustinem prin rugaciunile noastre de mijlocire: „Aduceti-va aminte de cei ce sint in lanturi, ca si cum ati fi si voi legati cu ei; de cei chinuiti, ca unii cari si voi sinteti in trup.” (EVR 13:3).
Persecutia crestinilor este una din incalcarile flagrante ale dreptului omului in lume. Ea afecteaza milioane de oameni care-L marturisesc pe Cristos. Intre primele zece tari care persecuta crestinii, sase au un regim islamic: Arabia Saudita, Turkmenistan, grupul de insule Maldive aflat langa India, Pakistan, Afganistan si Somalia. Indeosebi in paradisul turistic al Maldivelor, violenta musulmanilor impotriva crestinilor a crescut foarte mult. Primul loc pe lista tarilor care persecuta crestinii nu mai este insa ocupat de Arabia Saudita islamista, ci de o tara comunista: Coreea de Nord. Cu exceptia a trei biserici reprezentative in capitala Phenian, in restul Coreei de Nord nu mai exista marturie crestina. Cu o cruzime atroce, crestinii sunt persecutati, arestati si ucisi fara proces. Alte tari comuniste care-i persecuta pe credinciosi si se numara printre primele zece sunt Laos si Vietnam.
In Arabia Saudita, care finanteaza misiunea islamica din toata lumea cu miliarde de dolari provenind din titei, evanghelizarea celor 22 de milioane de locuitori este strict interzisa. Nici macar crestinii straini nu pot sa se adune la serviciile de inchinare.
Convertirea unui musulman la crestinism reprezinta un pericol mortal. Parintii sau copiii, tineri sau batrani, nimeni nu se poate intalni cu alti crestini sauditi, deoarece nu stie daca celalalt este crestin adevarat sau spion. Daca familia ar fi data in vileag, parintii ar fi executati prin decapitare. In Arabia Saudita decapitarea se face cu sabia. Membrii familiei sunt considerati pe baza Sariei -legea islamica- renegati. Cine paraseste Coranul trebuie omorat. Astfel pedepseste islamul radical din Arabia Saudita convertirea la crestinism.
Dupa China, India este tara cu populatia cea mai mare (peste un miliard de locuitori). Aici situatia crestinilor variaza de la regiune la regiune: in timp ce in statul federal Keral din sud-vestul Indiei fiecare a cincea persoana este crestina, exista alte regiuni unde un grup mic de crestini, pe cale de disparitie, sufera o persecutie severa.
Faptul ca budismul, care in tinuturile occidentale este prezentat ca o religie pasnica, poate avea un comportament agresiv la adresa crestinilor o dovedeste Butanul, stat situat intre China si India. Acolo fiecare adunare oficiala a unei alte religii este strict interzisa, iar persoanele sunt persecutate. Organizatiile umanitare crestine au interdictie absoluta in misionariat. Si in Sri Lanka (inainte Ceylon), crestinii sunt expusi atacurilor budistilor militanti.
Doua exemple din Africa: in data de 13 iunie 2003 un conducator islamic radical a proclamat „razboi sfant” impotriva crestinilor locali; ca urmare o gloata de musulmani incitati a incendiat 5 Biserici. Pe 27 si 28 iunie aproximativ 200 de musulmani au incendiat sapte biserici in Malawi.
In mai multe tari, crestinii autohtoni sunt tratati total diferit fata de oaspetii si turistii crestini din Europa. De exemplu, in Tunisia exista biserici apartinand diferitelor confesiuni, in care crestinii straini se bucura de o libertate mare. Insa crestinii tunisieni nu pot sa viziteze aceste biserici de teama unor represalii puternice. Crestinii autohtoni nu pot infiinta oficial biserici si sunt supravegheati de masinaria de „securitate ” a statului. Cu toate acestea, situatia crestinilor autohtoni din Tunisia nu este chiar cea mai rea din lumea araba.

Saria groazei

Unde Saria castiga influenta, orice libertate este suprimata cu maxima cruzime. Extremistii islamici fac tot posibilul sa cucereasca lumea si sa introduca Saria ca lege suprema.

Despre persecutia crestinilor in Nigeria

Alungarea crestinilor din tinuturile cu majoritate islamica este in plina desfasurare. Islamistii doresc sa introduca legea islamica (Saria) in toata Nigeria.
„In timpul studiilor mele am devenit crestin. Cand m-am intors acasa si am povestit experientele mele cu Domnul, tatal meu s-a infuriat fiindca nu dorea sa stie nimic despre crestinism. Mi-a legat mainile la spate si nu mi-a dat de mancare. Totusi am ramas ferm pe pozitie. Cand starea mea de sanatate s-a inrautatit vizibil, am fost transportat in final la spital. Dar era deja prea tarziu: ambele maini mi-au fost amputate”. La fel ca Nsikak Apkaidiok, multe mii de crestini din Nigeria sunt victimile celor mai crude atacuri, uneori chiar din partea familiei.

Curatire organizata

Islamistii doresc sa obtina emigrarea crestinilor prin atacuri tinta impotriva lor, indeosebi in atatele federale din centrul Nigeriei (Adamara, Plateau State si Tarabe), tara considerata mixta din punct de vedere religios. La sfarsitul lunii februarie 2003, un grup de musulmani inarmati din Adamara i-a atacat pe crestini. In urma conflictelor au murit peste 100 de persoane, alti 500 au fost grav raniti; au fost arse 130 de case si cateva biserici si peste 21000 de locuitori au fost alungati.
In Plateau State au fost ucise in perioada septembrie 2001 si aprilie 2003 peste 6000 de persoane, iar o jumatate de milion au fost alungate. Printre grupurile etnice din aceasta tara exista unul in Nigeria centrala si de Sud, majoritar crestin, si anume poporul Tiv care a fost alungat de apartinatorii grupurilor etnice musulmane Hausa, Fulanii si Jukun, dupa ce cateva mii de persoane au fost ucise . Tot timpul islamistii bine inarmati din statele vecine majoritar musulmane (Ciad, Niger si Mali) declanseaza asemenea conflicte impotriva populatiei crestine Nigeriene.

Introducerea Sariei
In statele federale „curatite de crestini” si devenite astfel majoritar islamice, urmeaza sa fie introdusa legea islamica. Astazi deja 12 din cele 36 de state federale nigeriene au introdus Saria ca lege suprema a statului lor. Daca s-ar adauga inca 7 state, atunci in majoritatea statelor federale ale Nigeriei ar fi introdusa Saria. „Statele Sariei” ar avea in acest caz posibilitatea de a introduce aceasta lege ca lege suprema in toata Nigeria printr-o decizie majoritara in parlament. Desi musulmanii responsabili sustin mereu ca introducerea Sariei s-ar aplica numai musulmanilor, realiatatea din cele 12 „state ale Sariei” contrazice afirmatiile lor.

Saria pentru crestini

In „statele Sariei” nu mai pot fi construite biserici, deoarece musulmanii sustin ca ele se afla in vecinatatea moscheilor .
Casniciile dintre crestini si musulmani se aproba doar atunci cand barbatul este musulman; copii sunt considerati musulmani si trebuie crescuti ca atare. Convertirile musulmanilor la crestinism sunt interzise. La fel ca in Pakistan, crestinii pot fi acuzati de samavolnic de musulmani, de „blasfemie” impotriva profetului Mahomed sau impotriva Islamului.
Crestinii trebuie sa fie supusi intotdeauna patronilor musulmani. De fapt, locuitorii islamici din „statele Sariei” aplica propriile legi fara ca autoritatile sa intreprinda ceva: conform celor mai de seama experti in drepturile omului, se ajunge de multe ori la situatia in care hotilor li se amputeaza mainile si picioarele fara proces, iar consumatorii de alcool sunt biciuiti.
Dar exista si speranta: puternic impresionati de statornicia crestinilor care traiesc in acest mediu ostil, in ultimii ani cativa musulmani s-au intors la Domnul Isus Hristos, chiar in provinciile cu majoritate islamica precum Kano sau Kaduna.
Lexiconul defineste Saria astfel: „Saria (in araba „seriat”) este invatatura despre responsabilitati si dreptul religios al islamului. Ea cuprinde responsabilitati cultice (rugaciunea, postul, pomana, pelerinajul), normele etice si legi din codul civil pentru toate domeniile vietii, precum casnicia, mostenirea, averea, economia, securitatea externa si interna a comunitatii. Ea a fost dezvoltata din munca sistematica a invatatilor islamici dintre secolele VII-X, isi are originea in Coran si este intregita cu Sunna, codul normativ al profetului Mahomed”.
Islamul este in plin avant. El se raspandeste pe toate continentele, iar Saria castiga teren pretutindeni. Musulmanii care traiesc sub Legea islamica, stiu ca sunt indatorati islamului si nu ar accepta niciodata o democratie occidentala. De aceea se contureaza atat de greu o schimbare in Irak sau Afganistan. Pe baza invataturilor islamice, democratia este de fapt imposibila, deoarece atunci islamul nu ar mai fi islam. Insa vai de statele unde Saria se impune!
In Orientul Mijlociu, in Asia, in Africa sau in alte parti ale lumii – peste tot unde este introdusa Saria, s-a terminat cu libertatea, deoarece sub aceasta lege nemiloasa sunt ignorate drepturile omului, se fac discriminari si nu se tolereaza nici o alta religie.
In Arabia Saudita unde legea de baza este Saria, a fost comis recent un atentat sinucigas impotriva unei localitati in care traiau, printre altii, si straini: atacul s-a soldat cu unsprezece morti. Se pare ca in Occident nimeni nu aude si nu este deranjat de faptul ca Arabia Saudita face parte dintre statele care sprijina in continuare financiar familiile atentatorilor sinucigasi palestinieni.
Pericolul cel mai mare reprezentat de terorism, izvoraste din grupurile militante ale lumii islamice, care respecta Saria.
Dintre acestea fac parte nu numai Hamas si Hesbollah sau reteaua Al Qaida, ci si teroristii din Yemen, Algeria si cei din Filipine, Abu Sayyaf. Norul islamului militant devine tot mai mare, mai opac si mai nepatruns, si din ce in ce mai cumplit si mai amenintator.
Nu este vorba numai de conflictele Israelului cu gruparile teroriste; nici chiar prezenta SUA in Irak si nici interventiile in forta din Africa nu schimba cu nimic situatia. Occidentul este total neputincios si nu mai poate sa intreprinda nimic; este practic un spectator. Cum se pot amagi in asa masura oamenii? Cum pot fi atat de plini de ura fata de cei ce gandesc altfel, incat nici macar propria moarte sa nu-i poata opri pentru a-si implementa „dreptul”? Saria ii face pe oameni prinzonieri, ii stapaneste si isi continua evolutia fara sa se opreasca la poarta Occidentului.
Realitatea acestui proces poate fi explicata doar prin sintagma „vremurilor din urma”. Sfarsitul vremurilor se manifesta in orice domeniu, chiar si in cel religios. Lepadarea de Dumnezeu si de Cuvantul Sau este tot mai evidenta. Aceasta aduce cu sine o orbire tot mai mare fata de pericolele religioase si amagirile lor.
In 2 Tesaloniceni 2:11-12, se spune: „Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimete o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna: pentruca toti cei ce n’au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osinditi.”
Tocmai in aceasta lume occidentala crestina, se va ajunge in situatia in care haina religioasa de odinioara va fi dezbracata si tot ce aminteste de adevarul biblic va fi dat la o parte. Va fi natural ca pe neobservate sa se imbrace camasa de forta a altor invataturi. Unde ISUS HRISTOS si Cuvantul Lui sunt dati la o parte, vor aparea tot mai multe opinii religioase straine, chiar brutale. Dragostea Lui este calcata in picioare si nu trebuie sa ne miram daca Dumnezeu ii va face pe oameni sa cada in robia ideologiilor si stapanirilor violente. Cand oamenii aleg sa isi gaseasca placerea in nedreptate, vor secera nedreptatea din plin, cand Anticrist isi va ridica imparatia.”
PSA 49:1 spune: „Ascultati lucrul acesta, toate popoarele, luati aminte, toti locuitorii lumii… ”

Invatatura diabolica a Coranului

Ceea ce lumea a vazut pana in prezent despre terorismul Islamic este consecinta invataturilor Coranului. Acest fapt nu se va schimba, chiar daca asa zisii experti in Coran incearca sa infrumuseteze situatia.
Mohamed a fost un cuceritor, un razboinic. Urmasii sai au acelasi mandat. Ca il vor indeplini sau nu, depinde doar de circumstantele epocii in care traiesc. Doar cateva exemple:
„Luptati cu ei, sau convertiti-i la Islam! „(Sura 48:16)
„Ucideti-i (evreii si crestinii) oriunde ii intalniti” (Sura 2:187)
„Infruntati-i pana cand inceteaza amagirea si va aparea credinta in Allah!” (Sura 2:189)
„Prindeti-i si omorati-i, oriunde ii gasiti” (Sura 4:91)
„Frangeti-le gatul si taiati-le degetele! (Sura 8:12)
„Infruntati-i, Allah ii va pedepsi prin mana voastra” (Sura 9:14)
„Nu voi i-ati ucis, Allah i-a ucis! Nu tu ai tras, ci Allah a tras” (Sura 8:17)
„Celor care merg pe calea lui Allah, care ucid sau vor fi ucisi, le apartine adevarata promisiune” (Sura 9:112)
De aceea este inutil sa intrebi de ce exista „martiri” in Islam .
„Cand ii intalniti pe necredinciosi, decapitati-i si macelariti-i” (Sura 47:4)

Betleemul este locul binecuvantat al aducerii aminte, leaganul crestinismului. Dar ce este el astazi?
Un loc trist al mizeriei si al lipsei de mangaiere, aflat sub stapanirea islamului. Puterea rautatii si a urii incearca sa stinga lumina Evangheliei.
Locul care ar trebui sa fie un reper al istoriei Israelului si in istoria mantuirii noastre, a devenit sinonim cu violenta brutala a distrugerii. In orasul in care odinioara s-a nascut Fiul lui Dumnezeu, astazi se striga „Allah Akbar!”.
In Coran, in Sura 9:30 este scris: „crestinii spun: Cristos este Fiul lui Dumnezeu. Ei indraznesc sa spuna deschis acest lucru. Acesti oameni sunt blestemati de Dumnezeu! Allah sa dea cu ei de pamant! Cum pot fi ei atat de nebuni?”
Vedem clar ca in spatele Islamului se afla Satan cu demonii lui, care duce in ratacire tarile islamice si le indeamna la ura impotriva crestinilor si a evreilor. Rugati-va pentru acesti oameni ca Dumnezeu sa-i ajute sa se intoarca la El si sa-L CUNOASCA PE ISUS, Fiul lui Dumnezeu care poate pune pace in vietile si tarile lor.