Ioan Botezatorul – Reincarnare?

Oare Biblia vorbeste despre reincarnare atunci cand vorbeste despre Ioan Botezatorul?

Oare Biblia vorbeste despre reincarnare atunci cand vorbeste despre Ioan Botezatorul?
Raspunsul sigur ca il da tot Scriptura:

„LUCA 1:17 Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii, si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El.„”(Este vorba de Ioan)
„MAR 9:4 Ilie li s’a aratat impreuna cu Moise, si sta de vorba cu Isus.”
„MAR 9:11 Ucenicii I-au pus urmatoarea intrebare: ,,Pentruce zic carturarii ca trebuie sa vina intii Ilie?„
MAR 9:12 El le-a raspuns: ,,Ilie va veni intii; si va aseza din nou toate lucrurile; tot asa dupa cum este scris despre Fiul omului ca trebuie sa patimeasca mult si sa fie defaimat.
MAR 9:13 Dar Eu va spun ca Ilie a si venit, si ei i-au facut ce au vrut, dupa cum este scris despre el.„”
„EVR 9:27 Si, dupa cum oamenilor le este rinduit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata,…”

Teoria reincarnarii nu sta in picioare din cateva motive:

1.Ilie nu a murit niciodata ,El a fost rapit la Cer.
2.La „schimbarea la fata” atunci cand Ioan era mort, deja pe munte se arata in prezenta lui Isus, Moise si Ilie.Deci nu era Ioan .Ilie si Ioan apar ca doua persoane distincte.Daca ar fi avut loc o reincarnare ar fi trebuit pe munte sa fie Ioan si nu Ilie.
3. Atunci cand se spune (despre Ioan) ca vine in „duhul si puterea lui Ilie” este vorba despre modul de lucru al lui Ioan care este asemanator cu al lui Ilie. Expresia suntem amandoi in acelasi duh arata ca avem un stil de lucru si de gandire asemanator.
4. Ceea ce vorbeste Domnul Isus este referinta la ceea ce am zis la 3. Este interesant sa facem o paralela intre Ilie si Ioan si sa vedem modul lor de lucru.Vom observa un mod de lucru si un caracter aproape identice .Insa aceasta nu ne spune ca sunt aceeasi persoana ci ca lucreaza in acelasi duh.
5. Nici unde nu ne spune Biblia ca noi ne-am reincarna ci dimpotriva :”oamenilor le este rinduit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata”

Sigur ca pot fi multe pareri in legatura cu acest subiect insa sunt sigur ca exemplu acesta din Biblie nu ne lasa sa intelegem ca noi ne-am reincarna.
Bogatul din Biblie a ajuns in Iad si nu sa reincarnat ,Lazar a ajuns in Rai si nu sa reincarnat si pot fi date o multime de alte exemple.
Raspunsul dat de Ioan este clar .Ioan nu este Ilie. Ioan a venit doar in duhul lui Ilie.Adica a avut acelasi fel de lucru. Exemplu daca intr-o Biserica doi oameni au acelasi dar de la Duhul Sfant de a lucra sau gandesc la fel o anumita problema se spune ca sunt in acelasi duh. Asa este si cu Ilie si Ioan .De aceea apare ca o contradictie atunci cand Ioan afirma ca el nu este Ilie iar Isus afirma ca Ioan este Ilie ce trebuia sa vina. Problema aceasta trebuie privita in contextul Bibliei si nu in contextul unui verset sau capitol.

Simion Ioanas

Anunțuri