Trei dusmani ai praznicului Intruparii Domnului Hristos

Trei dusmani ai praznicului Intruparii Domnului Hristos

Praznicul Intruparii Domnului este o sarbatoare biblica, un timp in care ingerii din Cer s-au coborat pe pamant si impreuna cu oastea cereasca ziceau: „Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.” (Luca 2:14).
De asemeanea oamenii de pe pamant, s-au bucurat impreuna cu familia sfanta, Iosif si Maria, de nasterea pruncului, conform profetiile biblice, care aducea lui Israel si lumii intregi pe Mantuitorul, care avea sa mantuiasca pe pacatosi: “Maria pastra toate cuvintele acelea si se gandea la ele in inima ei. Si pastorii s-au intors, slavind si laudand pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auzisera si vazusera si care erau intocmai cum li se spusese.” (Luca 2:19-20)
Astazi dupa peste 2000 de ani de la Eveniment, noi sarbatorim Evenimentul Intruparii Mantuitorului, apropiindu-ne de Dumnezeu, slavind Numele Sau, spunand oamenilor din jur ca au un Mantuitor, cautand pacea si sfintirea, pocainta si trairea in ascultare de Domnul nostru Cel care a coborat pe acest pamant pentru a merge la Golgota si a-si da viata pentru pacatele noastre, pentru ca noi sa avem posibilitatea de-a ne impaca cu Dumnezeu.
La praznicul sarbatorii Intruparii Domnului, ca la orice alta sarbatoare, insa, putem ajunge sa avem parte de dusmanii sarbatorii si nu de bucurie, pace si sfintire, asa cum Dumnezeu ar dori. De aceea as dori sa privim la trei dusmani ai sarbatorii si consecintele lor in viata noastra, astfel sa ne ferim de-a praznui sarbatoarea in mod gresit:

1. Primul dusman al praznicului sarbatorii este umanismul

Filozofia umanista pune in centrul existentei noastre si al sarbatorii, pe om si nu pe Dumnezeu, asa cum ar fi normal.
Manifestarile si la Sarbatoarea Nastereii Domnului tin sa se axeze pe daruri, traim intr-o lume unde materialismul este deja de mult o problema a societatilor noastre. Lumea aceasta tot mai impotrivitoare fata de Hristos, a ajuns sa se concentreze spre darurile date unii altora si nu spre Darul oferit din Cer pentru noi, anume Hristos Domnul. S-a ajuns in mare parte doar la o sarbatoare comerciala unde oamenii isi fac daruri unii altora, dar in mijlocul carora Hristos, ascultarea de El, cautarea sfinteniei si a trairii dupa valorile Lui nu-si mai are locul. De fapt, in centrul acestor manifestari este doar egocentrismul omului, desi avem tot ce ne trebuie, desi nu ducem lipsa de nimic, la aceasta sarbatoare dorim totusi sa imbogatim magazinele din intreaga lume, doar ca sa ne simtim noi bine, doar ca sa ne implinim acea sete a sufletului de-a avea mai mult.
Filozofia umanista, care troneaza in mintile si sufletele oamenilor, a ajuns sa inventeze orice altceva uman, gen superman, care la aceasta sarbatoare sa inlocuiasca pe Hristos si Mantuirea, adusa de El prin Intrupare, omenirii pacatoase. Acest superman care troneaza la aceasta sarbatoare este Mos Craciun sau Santa Klaus, personaje mitologice care umbla impartind daruri copiilor, personaje care n-au nimic de-a face cu realitatea, sunt de fapt o minciuna grosolana cu care mintile copiilor sunt bombardate de mici.
Decat sa le spuna de mici copiilor, ca de fapt Mos Craciun asta nu exista, ca de fapt Dumnezeu ne-a dat Cel mai minunat dar, pe Hristos Domnul si ca un model la aceasta sarbatoare noi il sarbatorim pe Hristos si ne dam daruri unii altora, ca si apreciere si bucurie fata de Intruparea Domnului, cei mai multi parinti prefera sa minta. Prin aceasta minciuna, deja ajunsa la scara planetara, de fapt diavolul a castigat un mare razboi, a ajuns ca in mijlocul oamenilor sa dea la o parte Esenta Sarbatorii, pe Hristos si sa-i minta pe oameni cu minciuna lui Mos Craciun.

2. Al doilea dusman al praznicului sarbatorii este traditia (datinile, obiceiurile)

Chiar daca oamenii stiu ca anumite manifestari apartin paganismului si n-au ce cauta in colindele si manifestarile de la Sarbatoarea Intruparii, oamenii le accepta, le iau de bune si le traiesc in mijlocul comunitatilor lor.
Ritualul mersului cu capra (turca, borita), care sunt ceremonii inchinate mortii si renasterii divinitatii pagane, incepe de la Sarbatoarea Nasterii Domnului si pana la Anul Nou, este un ritual pagan care n-are nimic de-a face cu crestinismul sau cu Nasterea Mantuitorului, satan a reusit prin aceste manifestari sa-i tina pe oameni departe de Dumnezeu si de voia Lui, de Standardul Lui pentru oameni.
Pe langa o sumedenie de traditii pagane care abunda in preajma Sarbatorii Intruparii Domnului, la aceste sarbatori se are in vedere betiile, dansurile, jocurile (rugile) care intra doar in categoria destrabalare si n-are nimic in comun cu Mantuirea oferita de Hristos Cel Intrupat, ci are de-a face cu pacatul care umple si poseda pe oameni ducandu-i spre pierzania vesnica. In acest fel satana a indepartat pe oameni de la Bucuria Intruparii din Scriptura, de la Esenta Sarbatorii exact spre opusul sfinteniei lui Dumnezeu, stiind ca astfel ii tine pe oameni in continuare robi ai pacatului si departe de Hristos Cel Intrupat.

3. Al treilea dusman al praznicului sarbatorii sunt invatatorii mincinosi (anticrestinii)
Ca sa ne fie luata bucuria si pacea adusa de Mantuitorul pe pamant, prin Mantuirea oferita de El, tot felul de culte cu invataturi anticrestine inunda mediul crestin. Astfel ei se leaga de la ziua din calendar pana la divinitatea si preexistenta Mnatuitorului, negand fara scrupule adevarurile Scripturale.
Desi stiu ca noi crestinii nu sarbatorim o zi din an, ci Evenimentul Intruparii, ei continua sa atace credinta crestina biblica, punand astfel la indoiala Adevarul Scriptural, motivand acest lucru prin faptul ca 25 Decembrie ar fi monopolul paganilor, uitand de fapt ca Dumnezeu este Stapan peste orice zi din calendar si El este la loc de cinste in viata unui crestin, in fiecare zi din calendar.
Pe de alta parte, alti asemenea invatatori contrazic Scriptura, sustinand ca Hristos nu a existat inainte de nasterea Sa, asta desi Biblia ii contrazice, astfel ei vaneaza pe cei nestatornici in credinta si necunoscatori ai Adevarului lui Dumnezeu revelat in Sfanta Scriptura, doar, doar ii vor atrage de partea lor.
Ar mai fi bineinteles multe alte rataciri prin care anumite culte necrestine vor sa distruga Adevarul crestinismului, sa denigreze pe Hristos Domnul, insa nu fac subiectul expres al acestui material.
Cu ce as dori sa ramanem noi la citirea acestui material, sa ne apropiem de Esenta acestei Sarbatori, de Hristos Domnul, impreuna cu familiile si bisericile din care facem parte. Astfel sa privim tinta la Hristos Domnul, Sa-L luam ca Model de viata, sa urmarim ca smerenia, caracterul, moralitatea, sfintenia Lui sa fie imprimate in trairea si viata fiecaruia dintre noi. In felul acesta vom fi biruitori asupra dusmanilor care vor sa ne fure bucuria, pacea si nadejdea acestei Sarbatori.
Noi stim ca prin Intruparea Domnului noi am primit un Mantuitor, Cel care Si-a jertfit viata pentru noi la cruce la Golgota si care a Inviat, S-a dus sa ne pregateasca un loc, pentru ca toti care credem in Evanghelie, ne pocaim de pacatele noastre si calcam pe urmele Lui, intr-o zi sa putem fi cu El in Imparatia Lui minunata.
Astfel sa traim ca niste fii ai Luminii coborate din Cer, sa pretuim Cuvantul Scripturii, stiind ca pentru noi S-a Intrupat Cuvantul din Cer, pentru ca noi sa avem un Standard de viata pe acest pamant si asfel sa putem fi lumini intr-o lume, in care intunericul troneaza inca in atat de multe suflete pe acest pamant.
Sarbatoarea Intruparii, a Nasterii Domnului, sa va aduca tuturor cititorilor bucurie in inima, pace in suflete si pavaza in mintile voastre, in asa fel incat praznicul acesta sa va apropie mai mult de Dumnezeu, pentru ca mai mult sa semanati cu Hristos Mantuitorul nostru.
Simion Ioanas