Simion Ioanas

Marturie Personala

 

Ma numesc Ioanas Simion, sunt nascut in 1968, sunt casatorit, am doi copii, locuiesc in Portland, Oregon, U.S.A. din anul 1998. Sunt nascut in Arad si am locuit pana in 1998 in localitatea Sagu, jud. Arad dupa care am emigrat in U.S.A.

Povestea mea incepe cu cativa ani in urma in anul 1985 cand eram in clasa a 11-a la un liceu din Timisoara. In clasa a 11-a, a fost prima data cand am auzit ca trebuie sa ma intorc la Dumnezeu, sa ma pocaiesc. Un coleg de-al meu pe nume Claudiu s-a pocait si ne-a vorbit si noua colegilor despre planul de iertare a lui Dumnezeu pentru toti oamenii. Nu am prea inteles si nici nu ma prea interesat atunci pentru ca nu credeam in Dumnezeu si ma motivam caci eu am o religie cea de ortodox si cum traiesc ceilalati oameni pot si eu. Totusi am ramas surprins de schimbarea ce se vedea in colegul meu.
Intre timp sora mea pe atunci studenta tot in Timisoara s-a imbolnavit grav si eram foarte necajit pentru inrautatirea starii ei de sanatate. Era internata la spital si starea ei era din ce in ce mai rea. Colegul meu auzind de necazul meu mi-a propus sa-mi faca cunostinta cu un doctor bun. Cand l-am intrebat cu cine mi-a spus: „cu Isus”. Am ras dar i-am zis bine sa vedem puterea Dumnezeului tau. In urma rugaciunii colegului meu, Domnul a vindecat-o. Dupa aceasta interventie divina, sora mea s-a pocait.

De atunci au trecut multi ani, eu am terminat liceul, si m-am intors acasa la Sagu, unde locuiau parintii mei. Fiind din familie de ortodocsi, am inceput sa fac si eu ce face lumea din jurul meu, sa caut placerea in tot ceea ce incanta ochiul, sa-mi satisfac trupul, poftele firii. Intr-un timp foarte scurt, am ajuns sa fiu robit de patimi, de betie, de fumat, de desfrau, toate acestea contribuind la degradarea sanatatii mele. In tot acest timp, in acesti ani, Dumnezeu a intervenit de multe ori la sanatatea mea, vindecandu-ma. Desi am vazut mana Lui puternica la lucru in viata mea, imi era greu sa ma predau Lui.

Dupa circa zece ani de cand am terminat liceul, dupa ce viata mea a devenit un cosmar, rugaciunile colegului meu si a sorei mele, au ajuns la Domnul.
Era ziua de 29 Noiembrie 1994, (inainte cu o zi fusesem la un chef cu prietenii mei si nu venisem decat dimineata cand m-am culcat fiind obosit si sub influenta alcoolului), eram acasa la mine, ma trezisem din somn, era deja seara. In aceasta seara am inceput sa ma gandesc la Dumnezeu, la viata mea traita in pacat si am inceput sa-mi vad starea mea care pana in acel moment am considerat-o buna.
M-am coborat pe genunchi langa patul meu, am simtit prezenta lui Dumnezeu acolo cu mine si mi-am predat viata mea in mainile Lui, rugandu-L pe El sa ma ierte si sa ma dezrobeasca de orice patima.
Din acea zi, viata mea s-a schimbat radical, devenind un copil al lui Dumnezeu. Am inceput in fiecare zi sa citesc Biblia si sa am o relatie cu Domnul meu. In scurt timp, viata mea s-a schimbat radical, fiind o marturie pentru cei din jurul meu. Intre timp, am simtit chemarea Domnului de-a lucra pentru El, de-a aduce si pe altii la El ca vietile lor sa fie schimbate, ceea ce fac si in prezent marturisindu-l pe El oridecate ori am prilejul.

Imediat ce m-am intors la Domnul, am avut piedici din partea parintilor mei, a mamei mele care nu intelegea lucrarea ce o facea Domnul cu mine, din partea prietenilor, a vecinilor, a preotului din sat, a colegilor de munca. Cu toate acestea multumesc Domnului pentru ca permanent a fost langa mine, m-a intarit, mi-a dat intelepciune, intelegand planul Lui, marturisindu-L in apa botezului. Am devenind membru intr-o biserica Evanghelica cu oameni pe care i-am vazut schimbati de Dumnezeu, care iubesc Biblia si voia Domnului.

De atunci au trecut inca cativa ani, in care, pana in ziua de azi am vazut de nenumarate ori mana Lui Dumnezeu care este cu mine in fiecare zi. Ma bucur ca sunt mantuitul Lui si am o bucurie fara margini in inima mea, stiu ca nimeni si nimic nu ma poate desparti de Dragostea lui Dumnezeu.

Am hotarat sa-ti impartasesc si ti-e draga cititorule aceasta dragoste a Lui Dumnezeu care s-a aratat prin Domnul Isus care a murit pentru noi la cruce la Golgota, pentru pacatele noastre. El are putere si astazi sa ierte, sa vindece, sa se implice in problemele noastre, sa schimbe vietile noastre.Toate acestea le-am experimentat personal si ma rog Domnului ca El sa schimbe si viata ta sa devii si tu un copil al Lui.

AMIN


Anunțuri