Simion Ioanăș

Mărturie Personală

numesc Ioanăș Simion, sunt născut în 1968, sunt căsătorit, am doi copii, locuiesc în Portland, Oregon, U.S.A. din anul 1998. Sunt născut în Arad și am locuit pana în 1998, în localitatea Șagu, jud. Arad, după care am emigrat în U.S.A.

Povestea mea începe cu câțiva ani în urmă, în anul 1985, când eram în clasa a 11-a la un liceu din Timișoara. În clasa a 11-a, a fost prima dată când am auzit că trebuie să mă întorc la Dumnezeu, să mă pocăiesc. Un coleg de-al meu, pe nume Claudiu, s-a pocăit și ne-a vorbit și nouă colegilor despre planul de iertare a lui Dumnezeu pentru toți oamenii. Nu am prea înțeles și nici nu ma prea interesat atunci, pentru că nu credeam în Dumnezeu și mă motivam că eu am o religie, cea de ortodox și cum trăiesc ceilalți oameni pot și eu. Totuși am rămas surprins de schimbarea ce se vedea în colegul meu.
Între timp, sora mea pe atunci studentă tot în Timișoara, s-a îmbolnăvit grav și eram foarte necăjit pentru înrăutățirea stării ei de sănătate. Era internată la spital și starea ei era din ce în ce mai rea. Colegul meu auzind de necazul meu, mi-a propus să-mi facă cunoștință cu un doctor bun. Când l-am întrebat cu cine, mi-a spus: „cu Isus”. Am râs, dar i-am zis: „bine să vedem puterea Dumnezeului tău”. În urma rugăciunii colegului meu, Domnul s-a atins de sora mea. După aceasta intervenție divină, sora mea s-a pocăit.

De atunci au trecut mulți ani, eu am terminat liceul, și m-am întors acasă la Șagu, unde locuiau părintii mei. Fiind din familie de ortodocși, am început să fac și eu ce face lumea din jurul meu, să caut plăcerea în tot ceea ce încântă ochiul, să-mi satisfac trupul, poftele firii. Într-un timp foarte scurt, am ajuns să fiu robit de patimi, de beție, de fumat, de desfrâu, toate acestea contribuind la degradarea sănătății mele. În tot acest timp, în acești ani, Dumnezeu a intervenit de multe ori la sănătatea mea, vindecându-mă. Deși am văzut mâna Lui puternică la lucru în viata mea, îmi era greu sa ma predau Lui.

După circa zece ani de când am terminat liceul, după ce viața mea a devenit un coșmar, rugăciunile colegului meu și a sorei mele, au ajuns la Domnul.
Pe la jumătatea anului 1994, într-o seară, m-am gândit la Dumnezeu, mi-am spus că nu pot să cred în El dacă nu am o dovadă. Așa că am coborât lângă patul meu și m-am rugat ca dacă Dumnezeu exista undeva, să-mi dea specific un semn. După trei zile, Dumnezeu mi-a arătat semnul care l-am cerut în vis. Când m-am trezit, am crezut și am fost convins de existența Lui. Totuși nu eram gata să renunț la prieteni, chefuri, țigări, la viața trăită în păcat.
Era ziua de 29 Noiembrie 1994, (înainte cu o zi fusesem la un chef cu prietenii mei și nu venisem decât dimineața când m-am culcat fiind obosit și sub influenta alcoolului), eram acasă la mine, mă trezisem din somn, era deja seară. În acea seară am început să mă gândesc la Dumnezeu, la viata mea trăita în păcat și am început să-mi văd starea mea, care până în acel moment am considerat-o bună.
M-am coborât pe genunchi lângă patul meu, am simțit prezența lui Dumnezeu acolo cu mine și mi-am predat viața mea în mâinile Lui, rugându-L pe El să mă ierte și să mă dezrobească de orice patimă.
Din acea zi, viața mea s-a schimbat radical, devenind un copil al lui Dumnezeu. Am început în fiecare zi să citesc Biblia și să am o relație cu Domnul meu. În scurt timp, viața mea s-a schimbat radical, fiind o mărturie pentru cei din jurul meu. Între timp, am simțit chemarea Domnului de-a lucra pentru El, de-a aduce și pe alții la El, ca viețile lor să fie schimbate, ceea ce fac și în prezent, mărturisindu-l pe El ori de câte ori am prilejul.

Imediat ce m-am întors la Domnul, am avut piedici din partea mamei mele, care nu înțelegea lucrarea ce o făcea Domnul cu mine, din partea prietenilor, a vecinilor, a preotului din sat, a colegilor de munca. Cu toate acestea, mulțumesc Domnului, pentru că permanent a fost lângă mine, m-a întărit, mi-a dat înțelepciune, înțelegând planul Lui, mărturisindu-L în apa botezului. Am devenind membru într-o biserica Evanghelică, cu oameni pe care i-am văzut schimbați de Dumnezeu, care iubesc Biblia și voia Domnului.

De atunci au trecut încă câțiva ani, în care până în ziua de azi am văzut de nenumărate ori mâna Lui Dumnezeu, care este cu mine în fiecare zi. Mă bucur că sunt mântuitul Lui și am o bucurie fără margini în inima mea, știu că nimeni și nimic nu mă poate despărți de dragostea lui Dumnezeu.

Am hotărât să-ți împărtășesc și ți-e dragă cititorule această dragoste a Lui Dumnezeu, care s-a arătat prin Domnul Isus, Cel care a murit pentru noi la cruce la Golgota, pentru păcatele noastre. El are putere și astăzi să ierte, să vindece, să se implice în problemele noastre, să schimbe viețile noastre.Toate acestea le-am experimentat personal și mă rog Domnului, ca El să schimbe și viața ta, să devii și tu un copil al Lui.

AMIN