Iohannis, fanatismul religios și toleranța

Iohannis, fanatismul religios și toleranța

În legătură cu căsătoria persoanelor de același sex, domnul Iohannis și-a dat cu părerea în mod public, invocând toleranța față de o minoritate sexuală și nealinierea lui la fanatismul religios, în care ne include domnia sa pe toți care suntem împotriva căsătoriei între persoane de același sex.
Cred că domnul Iohannis se înșeală în momentul în care crede că noi am fi intoleranți față de o minoritate sexuală, asta având în vedere că noi nu vizăm îngrădirea unei minorități, ci avem în vedere o redefinire a căsătoriei. Considerăm că o căsătorie trebuie să fie definită strict între un bărbat și-o femeie, asta bazați pe Adevărul descoperit de Dumnezeu, Cel care ne-a creat și are dreptul înainte de toți ca să definească familia și căsătoria. Pe de altă parte realitatea istorică a societății noastre ne demonstrează că protejarea familiei înseamnă de fapt protejarea și progresul unei societății. Dacă ai familii sănătoase, acolo ai progres economic, acolo ai stabilitate. Natalitatea are un rol deosebit în progresul unei societăți, de aceea statul este și dator ca să vegheze la protejarea familiilor din cadrul unei societăți, prin asigurări medicale, ajutor social, plata taxelor în funcție de numărul de membrii dintr-o familie și multe alte programe de protecție.
În contextul definirii familiei și a căsătoriei prin prisma Adevărului Scripturii și a echilibrului într-o societate, cred că domnul Iohannis își poate da seama că noi nu avem nimic cu o minoritate sexuală din cadrul societății din Romania, ci cu respectarea de către această minoritate a definirii familiei, așa cum o acceptăm noi ca societate și percepere creștină. În sensul acesta dacă cetățenii români doresc prin referendum să facă un amendament la Constituția României, prin care să certifice un fapt, o regulă a societății cu privire la căsătorie, anume că ea este între un bărbat și-o femeie, atunci orice minoritate sexuală trebuie să se supună la Constituția României.
Cu privire la acuza adusă de domnul Iohannis, celor care doresc protejarea căsătoriei între un bărbat și-o femeie, cum că ar fi fanatici religioși, domnia sa se înșeală din nou.
Cred că creștinismul nu este fanatic și cred în același timp că în România niciodată cultele creștine nu au fost mai unite ca în problema căsătoriei. A ține la valorile Scripturii, la căsătoria definită de Dumnezeu, ca fiind strict între un bărbat și-o femeie, nu este fanatism, ci înseamnă integritate și maturitate, înseamnă protecție a societății poporului roman. Nu cred că pe viitor domnul Iohannis ar ieși în mod public și ar considera fanatici pe creștini, dacă o minoritate musulmană, de exemplu, ar încerca să impună Sharia în Romania, iar bisericile creștine ar lua atitudine și ar protesta. Domnul președinte Iohannis trebuie să înțeleagă ca noi creștinii suntem toleranți, datorită faptului că așa ne-a învățat Hristos, Cel pe care-L urmăm și respectăm înainte de toate, însă în același timp trăim și ca oameni integri, ținem la valorile în care credem și le considerăm drept vitale pentru societatea noastră, familiile noastre și integritatea unei țări.
De aceea îl rugăm pe domnul președinte Iohannis, să-și ceară scuze public datorită jignirilor aduse unei mari părți a populației din Romania, doar datorită faptului că dorim să protejam căsătoria așa cum a lăsat-o Dumnezeu și așa cum a îmbrățișat-o populația României până în prezent. Domnule Iohannis, ați fost ales acolo să ne protejați valorile îmbrățisate de acest popor în decursul istoriei, ați fost ales să ne păstrați integritatea familiei intactă, mai ales că și dumneavoastră spuneți că sunteți creștin, astfel intr-o zi veti da socoteala inaintea lui Dumnezeu si veti raspunde pentru faptul ca ați ajuns să-i călcați în picioare și să-i negați definirea familiei, așa cum a creat-o El și așa cum o binecuvântează pe întreg pământul de veacuri.
Doamne binecuvântează Romania!
Simion Ioanăș

Lasă un comentariu